Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Παρατείνει τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας έως και τον Ιανουάριο 2017 η Ε.Ε.

tags :
Reuters: Παρατείνει τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας έως και τον Ιανουάριο 2017 η Ε.Ε.
Οι κυρώσεις είχαν επιβληθεί εξαιτίας της ρωσικής εισβολής στην Κριμαία το 2014
Την παράταση των κυρώσεων κατά της Μόσχας έως και το τέλος του Ιανουαρίου 2017 φαίνεται να αποφάσισε η Ευρωπαϊκή Ένωση, σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα του Reuters.
Οι κυρώσεις είχαν επιβληθεί εξαιτίας της ρωσικής εισβολής στην Κριμαία το 2014, με την Ευρώπη να μην συζητά την άρση τους, έως ότου τηρηθεί κατά γράμμα η συνθήκη που υπεγράφη στο Μινσκ.
Ωστόσο, τις τελευταίες εβδομάδες, υπάρχει μία διάσταση απόψεων ανάμεσα στους αξιωματούχους του μπλοκ σχετικά με το θέμα, ειδικά μετά ρωσικό επενδυτικό συνέδριο στην Αγία Πετρούπολη, με αρκετούς να ζητούν αν όχι την άρση, την χαλάρωση των κυρώσεων.
Οι σχέσεις της «αρκούδας» με τη Γηραιά Ήπειρο βρίσκονται σε ένα πολύ κρίσιμο σημείο, μετά και το ψυχροπολεμικό κλίμα που επικρατεί ανάμεσα στη Μόσχα και το ΝΑΤΟ στην περιοχή της Βαλτικής.
Σαν να μην έφταναν τα παραπάνω, ο αποκλεισμός των Ρώσων αθλητών του στίβου από τους Ολυμπιακού Αγώνες του Ρίο αλλά και η τιμωρία κατά της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου στο Euro 2016, δημιούργησαν ένα νέο πεδίο αντιπαράθεσης ανάμεσα στην Ε.Ε και τη Μόσχα.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης