Τελευταία Νέα
Διεθνή

Λιβύη: Τουλάχιστον 28 νεκροί και δεκάδες τραυματίες από βομβιστική επίθεση εναντίον αμάχων στην Τρίπολη

tags :
Λιβύη: Τουλάχιστον 28 νεκροί και δεκάδες τραυματίες από βομβιστική επίθεση εναντίον αμάχων στην Τρίπολη
Η επίθεση πραγματοποιήθηκε από μαχητές παραστρατιωτικής οργάνωσης, οι οποίοι ήθελαν να λεηλατήσουν καταστήματα
Τουλάχιστον 28 νεκροί, καθώς και δεκάδες τραυματίες είναι ο τραγικός απολογισμός της επίθεσης με ρουκέτα που πραγματοποίησε παραστρατιωτική οργάνωση της Λιβύης εναντίον αμάχων στην πρωτεύουσα της χώρας, Τρίπολή, σύμφωνα με σημερινή (22/6) ανακοίνωση των τοπικών αρχών.
Συγκεκριμένα, όπως ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες, οι μαχητές της οργάνωσης, η οποία στηρίζει ανοιχτά την κυβέρνηση εθνικής ενότητας που έχει θεσπίσει ο ΟΗΕ, θέλησαν να εισέλθουν στην πόλη, προκειμένου να λεηλατήσουν καταστήματα, ωστόσο ήρθαν αντιμέτωποι με τους κατοίκους οι οποίοι θέλησαν να προστατέψουν τις περιουσίες τους.
Προκειμένου να διαλυθεί το «φράγμα» που είχαν δημιουργήσει οι κάτοικοι, ένας εκ των μαχητών πυροδότησε μία πυραυλοκίνητη χειροβομβίδα, σκορπίζοντας το χάος στην περιοχή και αφαιρώντας της ζωή 28 αμάχων.
Να σημειώσουμε ότι η εν λόγω επίθεση έρχεται μόλις λίγες ώρες μετά τις συγκρούσεις του στρατού της υπηρεσιακής κυβέρνησης με τους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους στην πόλη Σύρτης, οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα το θάνατο δεκάδων ανθρώπων και από τις δύο πλευρές.
Τον τελευταίο χρόνο, η Λιβύη έχει πλέον τριχοτομηθεί, καθώς πέραν της μεταβατικής κυβέρνησης που δημιουργεί χάσμα ανάμεσα στο λαό, η έντονη δράση του Ισλαμικού Κράτους στην περιοχή έρχεται να περιπλέξει το ζήτημα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης