Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σοβαρή καταγγελία από την Τουρκία: Η Ρωσία χρησιμοποιεί χημικά όπλα εναντίον αμάχων

Σοβαρή καταγγελία από την Τουρκία: Η Ρωσία χρησιμοποιεί χημικά όπλα εναντίον αμάχων
Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών χαρακτήρισε το εν λόγω γεγονός ως «εξαιρετικά ανησυχητικό»
Έντονη κριτική απέναντι στις πρόσφατες επιθέσεις της Ρωσίας επί συριακού εδάφους άσκησε η Τουρκία, μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσε την Τετάρτη (22/6) το Υπουργείο Εξωτερικών, κατηγορώντας την ότι προέβη στη χρήση χημικών απέναντι σε αμάχους.
Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε η ανακοίνωση, «είναι απαράδεκτο για την ανθρωπότητα, το γεγονός ότι η Ρώσικη Ομοσπονδία, η οποία είναι μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, χρησιμοποιεί όλα τα είδη των όπλων και πυρομαχικών εναντίον των αμάχων με την ίδια συχνότητα που το πράττει το κυβερνητικό καθεστώς».
Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών επικαλέστηκε βίντεο τα οποία διατέθηκαν στη δημοσιότητα και τα οποία παρουσιάζουν ρώσικα μαχητικά να ρίχνουν βόμβες φωσφόρου εναντίον αμάχων στην περιοχή του Χαλεπιού, χαρακτηρίζοντας το εν λόγω γεγονός ως «εξαιρετικά ανησυχητικό».
Υπενθυμίζουμε ότι κατά τον τελευταίο μήνα, οι ένοπλες δυνάμεις της Ρωσίας έχουν πραγματοποιήσει αρκετές αεροπορικές επιδρομές εναντίον περιοχών που βρίσκονται υπό τον έλεγχο των ανταρτών, με τη διεθνή κοινότητα να κατηγορεί τη Μόσχα ότι οι επιθέσεις της έχουν ως κύριο στόχο αμάχους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης