Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αυστρία: Δημοψήφισμα και παραίτηση Juncker, Schulz ζητά ο ηγέτης του ακροδεξιού κόμματος

Αυστρία: Δημοψήφισμα και παραίτηση Juncker, Schulz ζητά ο ηγέτης του ακροδεξιού κόμματος
Ο Heinz-Christian Strache τόνισε ότι απαιτείται μία μαζική αναδιάταξη των ευρωπαϊκών θεσμών
Στη διεξαγωγή ενός δημοψηφίσματος για την παραμονή ή όχι της Αυστρίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση αναφέρθηκε σήμερα (24/6) ο ηγέτης του αυστριακού ακροδεξιού κόμματος, Heinz-Christian Strache, με αφορμή το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στη Μεγάλη Βρετανία, καλώντας παράλληλα τους Jean-Claude Juncker και Martin Schulz να παραιτηθούν.
Συγκεκριμένα, ο επικεφαλής του Κόμματος των Ελευθέρων δήλωσε ότι το αποτέλεσμα του βρετανικού δημοψηφίσματος αποτελεί δίδαγμα εναντίον του πολιτικού συγκεντρωτισμού, αλλά και κατά της συνεχιζόμενης «απάτης» ως προς το θέμα της μετανάστευσης.
Παράλληλα, ο Strache τόνισε ότι απαιτείται μία μαζική αναδιάταξη των ευρωπαϊκών θεσμών, στην οποία θα περιλαμβάνεται μία συνολική επιστροφή αρμοδιοτήτων από τις Βρυξέλλες στα εθνικά Κοινοβούλια, καθώς και αναστολή της ισχύος στη Συνθήκη Σένγκεν.
Επιπλέον, κάλεσε σε παραίτηση τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Jean-Claude Juncker, καθώς και τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Martin Schulz, καθώς όπως ισχυρίζεται, απέτυχαν να ενσαρκώσουν την ανάπτυξη της Ευρώπης.
Να σημειώσουμε ότι από το πρωί, όπου και έγιναν γνωστά τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος, αρκετές ευρωσκεπτικιστικές φωνές έχουν ακουστεί εντός της Ένωσης για τη διεξαγωγή παρόμοιων δημοψηφισμάτων και σε άλλες χώρες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης