Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πούτιν: Βρισκόμαστε διεθνώς στο στάδιο εξόδου από την κρίση

Πούτιν: Βρισκόμαστε διεθνώς στο στάδιο εξόδου από την κρίση
Σχετικά αισιόδοξος για τη διεθνή οικονομική κρίση δήλωσε ο Ρώσος πρωθυπουργός Βλαντίμιρ Πούτιν, εκφράζοντας τη συμφωνία του με εκείνους τους ειδικούς, που θεωρούν ότι βρισκόμαστε διεθνώς στο στάδιο εξόδου από την κρίση, η οποία παρόλα αυτά «θα έχει μεγάλη διάρκεια και βάθος».
Ο κ. Πούτιν είπε ότι σχετικά με την ευρωζώνη πιο ανησυχητικό δεν είναι απλώς το μέγεθος του χρέους των χωρών της, όσο το γεγονός ότι αυτό αυξάνεται και ότι η υπάρχουσα πολιτική που το δημιούργησε μοιάζει να μην αλλάζει-«και αυτό είναι φυσικά άσχημο», καθώς το χρέος στην ΕΕ ήταν στο 79% του ΑΕΠ το 2010 και τώρα σχεδόν στο 82%, ενώ ακόμη χειρότερα είναι τα δεδομένα στο σύνολο των ανεπτυγμένων οικονομιών της «Λέσχης των Οκτώ», όπου το χρέος ήταν στα 112% και τώρα έφθασε το 118%.
Σύμφωνα με τον κ. Πούτιν, «συνειδητοποιούμε πλήρως ότι οι κίνδυνοι αυξάνονται όχι για την ευρωζώνη μόνο, αλλά για όλες τις οικονομίες του κόσμου», ενώ τώρα πλέον δεν χρειάζεται «να καθησυχάζουμε τις αγορές, αλλά να ληφθούν σαφή και με σκέψη μέτρα για την πρόληψη αυτών των αρνητικών διαδικασιών».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης