Τελευταία Νέα
Διεθνή

CNN: Brexit, άλλο ένα οικονομικό πρόβλημα που καλείται να αντιμετωπίσει η Κίνα

CNN: Brexit, άλλο ένα οικονομικό πρόβλημα που καλείται να αντιμετωπίσει η Κίνα
Το Brexit θα επηρεάσει το Πεκίνο λόγω των πολύ ισχυρών εμπορικών δεσμών του με την Ευρωπαϊκή Ένωση
Αν και η Κίνα βρίσκεται αντιμέτωπη με μία σειρά από οικονομικά προβλήματα, όπως η επιβράδυνση της ανάπτυξης, τα υψηλά επίπεδα χρέους και η αναμόρφωση των εταιρειών - «ζόμπι», πλέον καλείται να προσθέσει άλλον έναν «πονοκέφαλο» στις εγχώριες ρυθμιστικές Αρχές, που δεν είναι άλλος από το Brexit.
«Ο αντίκτυπος από το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος για το Brexit είναι ήδη εμφανής στις διεθνείς χρηματοπιστωτικές αγορές, εντείνοντας έτσι την αβεβαιότητα για την παγκόσμια οικονομία και δυσκολεύοντας ταυτόχρονα τις προοπτικές για ανάπτυξη», ανέφερε σήμερα 27/6 ο Κινέζος πρωθυπουργός, Li Keqiang.
Όπως εκτιμά το CNN, αν και οι σχέσεις μεταξύ Κίνας και Ηνωμένου Βασιλείου δεν είναι πολύ στενές, το Brexit θα επηρεάσει το Πεκίνο λόγω των πολύ ισχυρών εμπορικών δεσμών του με την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Ενδεικτικά, οι εισαγωγές της Ένωσης από την Κίνα φτάνουν ετησίως το αστρονομικό ποσό των 350 δισ. δολ.
Επίσης, ορισμένοι αναλυτές εκτιμούν ότι ο πανικός που δημιουργείται στις αγορές από το Brexit, είναι πιθανό να ασκήσει νέες πιέσεις για υποτίμηση του γουάν, με τις συνέπειες να είναι γνωστές από τον περασμένο Αύγουστο, όταν το κινεζικό νόμισμα υποτιμήθηκε 2%.
Τέλος, κινδυνεύει με ματαίωση μία σειρά από προγραμματισμένες κινεζικές επενδύσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο, οι οποίες πρόσβλεπαν και στην εκμετάλλευση του ευνοϊκού καθεστώτος που επικρατούσε στο νησί, λόγω τςη συμμετοχής του στην Ε.Ε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης