Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δημοσκόπηση: Μόλις το 8% των υποστηρικτών του B. Sanders σκοπεύει να ψηφίσει D. Trump

Δημοσκόπηση: Μόλις το 8% των υποστηρικτών του B. Sanders σκοπεύει να ψηφίσει D. Trump
Το εν λόγω ποσοστό βρισκόταν στο 20% τον περασμένο μήνα
Ως αποτυχημένη κρίνεται μέχρι στιγμής η προσπάθεια του ρεπουμπλικάνου υποψήφιου προέδρου των ΗΠΑ, Donald Trump, να πάρει με το μέρος του τους υποστηρικτές του πρώην υποψηφίου για το χρίσμα των Δημοκρατικών, Bernie Sanders, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε την Κυριακή (26/6) στη Washington Post και το ABC.
Συγκεκριμένα, μόλις το 8% των ατόμων που στήριξαν τον Sanders στην προεκλογική του εκστρατεία δήλωσαν ότι σκοπεύουν να ψηφίσουν τον Trump στις εκλογές της 8ης Νοεμβρίου, με το εν λόγω ποσοστό να σημειώνει πτώση -12% σε σχέση με τον περασμένο μήνα.
Να σημειώσουμε, ότι τους προηγούμενους μήνες, ο Trump είχε αναπαράγει επανειλημμένα δηλώσεις του Sanders στις οποίες πραγματοποιούσε λεκτικές επιθέσεις εναντίον της Clinton, αναφορικά με τους δεσμούς της στο χρηματοπιστωτικό κλάδο και τις πολιτικές ελίτ.
Ωστόσο, η εν λόγω εξέλιξη κρίνεται απόλυτα λογική, εφόσον λάβει κανείς υπόψη πως ο Trump κατατάσσεται στο χώρο της συντηρητικής δεξιάς, την ώρα που ο Sanders έχει χαρακτηρίσει τον εαυτό του ως εν δυνάμει σοσιαλιστή.
Παράλληλα, σε ότι αφορά τους υποψηφίους των δύο κομμάτων, η απόσταση μεταξύ της Clinton και του Trump έχει διευρυνθεί στο 12%, με την υποψήφια των Δημοκρατικών να βρίσκεται στο 51%, την ίδια στιγμή που ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων συγκεντρώνει το 39% των προτιμήσεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης