Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στο Ην. Βασίλειο με το Brexit θυμίζει… Σοβιετική Ένωση

Ρωσία: Η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στο Ην. Βασίλειο με το Brexit θυμίζει… Σοβιετική Ένωση
Πολύ πριν το δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου, η Μόσχα δεν στήριξε την πρόθεση των Βρετανών να αποχωρήσουν από την Ευρωπαϊκή Ένωση
Πολλά κοινά ανάμεσα στην τρέχουσα κατάσταση που επικρατεί στο Ηνωμένο Βασίλειο και τη διάλυσης της Σοβιετικής Ένωσης το 1991, διαπιστώνει ο εκπρόσωπος του Vladimir Putin….
Ειδικότερα, ο Dmitry Peskov, αν και χαρακτήρισε «παράλογους» τους άμεσους παραλληλισμούς των δύο περιπτώσεων, επισήμαινε σήμερα 27/96, κατά τη διάρκεια δηλώσεων του σε δημοσιογράφους ότι η Μεγάλη Βρετανία εισέρχεται σε μία «ταραγμένη και απρόβλεπτη περίοδο, γεμάτη», προσθέτοντας πως όλοι θυμούνται την αβεβαιότητα που επικράτησε όταν διαλύθηκε το σοβιετικό μπλοκ.
Ωστόσο, ο κ. Peskov μπορεί να έχει εν μέρει δίκιο, καθώς ήδη γίνονται συζητήσεις για απόσχιση της Σκωτίας από το Ην. Βασίλειο…
Αναφέρουμε πως πολύ πριν το δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου, η Μόσχα δεν στήριξε την πρόθεση των Βρετανών να αποχωρήσουν από την Ευρωπαϊκή Ένωση, προειδοποιώντας μάλιστα πολλές φορές για τις αρνητικές συνέπειες που θα έχει το Brexit.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης