Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι σχέσεις Τουρκίας - Ρωσίας θα ομαλοποιηθούν τάχιστα, εκτιμά ο τούρκος πρόεδρος Erdogan

Οι σχέσεις Τουρκίας - Ρωσίας θα ομαλοποιηθούν τάχιστα, εκτιμά ο τούρκος πρόεδρος Erdogan
«Πιστεύω ότι θα ομαλοποιήσουμε τις σχέσεις μας με τη Ρωσία γρήγορα, τερματίζοντας την ισχύουσα κατάσταση, που δεν προς το συμφέρον κανενός», φέρεται ειπών ο Erdogan
Ο πρόεδρος της Τουρκίας Recep Tayyip Erdogan υποστήριξε σήμερα, Δευτέρα 27 Ιουνίου, ότι οι σχέσεις της Άγκυρας με τη Μόσχα θα ομαλοποιηθούν το τάχιστο, αφότου ο ίδιος εξέφρασε τη λύπη του για την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού το περασμένο φθινόπωρο από τους Τούρκους.
«Πιστεύω ότι θα ομαλοποιήσουμε τις σχέσεις μας με τη Ρωσία γρήγορα, τερματίζοντας την ισχύουσα κατάσταση, που δεν προς το συμφέρον κανενός», φέρεται ειπών ο Erdogan, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, σε δείπνο στο πλαίσιο του Ραμαζανίου.
Νωρίτερα, ο τούρκος πρόεδρος απέστειλε μήνυμα προς τον Vladimir Putin, εκφράζοντας τη «συμπάθεια και τα βαθιά του συλλυπητήρια» στην οικογένεια του νεκρού πιλότου, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Κρεμλίνου.
Η Άγκυρα είχε καταρρίψει ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος στις 24 Νοεμβρίου 2015, ωστόσο είχε αρνηθεί να απολογηθεί για το γεγονός, τονίζοντας πως υπήρξε παραβίαση των τουρκικών συνόρων πριν από την κατάρριψη.
Η Ρωσία απάντησε με μία σειρά από σκληρές εμπορικές κυρώσεις προς την Άγκυρα, οι οποίες θα αίρονταν μόνο να υπήρχε η ανάληψη ευθύνης

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης