Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τηλεφωνική επικοινωνία Putin και Erdogan στις 29/6 - Στο επίκεντρο η αποκατάσταση των σχέσεων

Τηλεφωνική επικοινωνία Putin και Erdogan στις 29/6 - Στο επίκεντρο η αποκατάσταση των σχέσεων
Ο ρώσος πρόεδρος αναμένεται να ευχαριστήσει τον Erdogan για τη δημόσια συγνω΄μη που εξέδωσε, αναφορικά με την κατάρριψη του μαχητικού αεροσκάφους
Τηλεφωνική επικοινωνία αναμένεται να έχουν την Τετάρτη (29/6) το μεσημέρι ο ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin με τον τούρκο ομόλογό τους, Recep Tayyip Erdogan, σύμφωνα με τα όσα ανέφεραν προεδρικές πηγές της Τουρκίας, με την εν λόγω εξέλιξη να αποτελεί ένα ακόμα βήμα προς την αναθέρμανση των σχέσεων ανάμεσα στις δύο χώρες.
Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε το πρακτορείο «Anadolu», επικαλούμενο τις προεδρικές πηγές, ο ρώσος πρόεδρος αναμένεται να ευχαριστήσει τον Erdogan για τη δημόσια συγνώμη που εξέδωσε, αναφορικά με την κατάρριψη του μαχητικού αεροσκάφους στις 24 Νοεμβρίου του προηγούμενου έτους.
Παράλληλα, πέραν της τηλεφωνικής συνομιλίας των δύο ισχυρών ανδρών (η οποία έχει οριστεί για τις 12:00 μ.μ. Ελλάδος), επαφές αναμένεται να έχουν και οι υπουργοί Εξωτερικών των δύο χωρών, Mevlut Cavusoglu και Sergey Lavrov, οι οποίοι θα συναντηθούν στο Σότσι της Ρωσίας, χωρίς ωστόσο να έχουν δωθεί περεταίρω λεπτομέρειες επί του θέματος.
Να σημειώσουμε ότι τις προηγούμενες μέρες, αρκετοί αξιωματούχοι και από τις δύο πλευρές εκτιμούσαν ότι «αποτελεί θέμα χρόνου» η αποκατάσταση των σχέσεων ανάμεσα στις δύο χώρες, με τη Ρωσία ωστόσο να έθετε επανειλημμένα ως βασική προϋπόθεση τη δημόσια συγνώμη από πλευράς Άγκυρας.
Η εν λόγω κίνηση, μαζί με την αποκατάσταση των σχέσεων με το Ισραήλ, καταδεικνύει την ανάγκη της Τουρκίας για αναθέρμανση των σχέσεων με τους γείτονές της, μετά από μία περίοδο έντονης απομόνωσης.
Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Binali Yildirim, τόνισε ότι η Άγκυρα δεν έχει σκοπό να καταβάλλει κάποια αποζημίωση στην οικογένεια του πιλότου που έχασε τη ζωή τους, ενώ δεν αποτελεί ούτε μέρος των μελλοντικών σχεδίων της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης