Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανακάμπτει η τιμή του χρυσού μετά από μία προσωρινή πτώση – Στα 1.321 δολάρια η ουγγιά

Ανακάμπτει η τιμή του χρυσού μετά από μία προσωρινή πτώση – Στα 1.321 δολάρια η ουγγιά
Η αβεβαιότητα που προκαλούν σε πολλούς επενδυτές οι οικονομικές επιπτώσεις του Brexit, συνεχίζει να τονώνει τη ζήτηση για το πολύτιμο μέταλλο, το οποίο θεωρείται ασφαλές καταφύγιο.
Παρά την επιστροφή των επενδυτών στις αγορές μετοχών παγκοσμίως, η τιμή του χρυσού μετά από μία μικρή πτώση χθες Τρίτη στα 1.305 δολάρια η ουγγιά, ενισχύεται σήμερα και διαπραγματεύεται περίπου στα 1321 δολάρια η ουγγιά.
Σύμφωνα με τους αναλυτές, η αβεβαιότητα που προκαλούν σε πολλούς επενδυτές οι οικονομικές επιπτώσεις του Brexit, συνεχίζει να τονώνει τη ζήτηση για το πολύτιμο μέταλλο, το οποίο θεωρείται ασφαλές καταφύγιο.
Η χθεσινή πτώση ερμηνεύεται ως απόρροια της ανάκαμψης του δολαρίου, λόγω της αύξησης περισσότερο από το αναμενόμενο του ΑΕΠ των Ηνωμένων Πολιτειών και του θετικού αντίκτυπου της αύξησης της καταναλωτικής πίστης.
Ωστόσο, σήμερα Τετάρτη 29 Ιουνίου η τιμή του χρυσού συνεχίζει την ανοδική δυναμική της, καθώς εξακολουθούν να πλανώνται ανησυχίες για τις πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Παράλληλα, οι επενδυτές παραμένουν συγκεντρωμένοι για πρόσθετες πληροφορίες μετά την ολοκλήρωση και της δεύτερης ημέρας της συνεδρίασης του Συμβουλίου της ΕΕ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης