Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Η Πολεμική Αεροπορία της κυβέρνησης Assad αποτελεί εγκληματική επιχείρηση

ΗΠΑ: Η Πολεμική Αεροπορία της κυβέρνησης Assad αποτελεί εγκληματική επιχείρηση
«Οι καθεστωτικές δυνάμεις επιτίθενται κατά αμάχων, υπό το πρόσχημα της επίθεσης στη Nusra Front, το παρακλάδι του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία»
Ως «εγκληματική επιχείρηση» χαρακτήρισε την Πολεμική Αεροπορία της κυβέρνησης Assad ο απεσταλμένος του αμερικανού προέδρου, Barack Obama, στο Συνασπισμό κατά του Ισλαμικού Κράτους, καταγγέλλοντας παράλληλα τις επιθέσεις τις κυβέρνησης προς τους άμαχους πολίτες.
Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε την Τρίτη (28/6) ο Brett McGurk ανέφερε ότι «οι καθεστωτικές αεροπορικές δυνάμεις, βάσει τον όσων βλέπουμε, αποτελούν ουσιαστικά μία εγκληματική επιχείρηση, η οποία ρίχνει βόμβες και επιτίθενται κατά αμάχων, υπό το πρόσχημα της επίθεσης στη Nusra Front, το παρακλάδι του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία», τονίζοντας παράλληλα ότι η εν λόγω τακτική ευνοεί ουσιαστικά τη δράση των τζιχαντιστών.
Επιπλέον, ο απεσταλμένος του Obama πρόσθεσε ότι το Ιράν έχει πλέον μεγαλύτερη επιρροή στη συριακή κυβέρνηση σε σχέση με τη Ρωσία, ενώ παράλληλα αναρωτήθηκε για το εάν η Μόσχα έχει κάποιο μακροπρόθεσμο στρατηγικό σχέδιο για τη Συρία.
«Ειλικρινά, δεν πιστεύω ότι η Ρωσία έχει κάποιο σχέδιο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο McGurk, επαναλαμβάνοντας ότι η μοναδική δίοδος για να λυθεί το συριακό ζήτημα είναι η επίτευξη μιας πολιτικής μετάβασης.
Να σημειώσουμε ότι τόσο η κυβέρνηση της Συρίας, όσο και η Ρωσία, έχουν κατηγορηθεί έντονα το τελευταίο διάστημα ότι, με το πρόσχημα της αντιμετώπισης των τζιχαντιστών, βομβαρδίζουν ανελλιπώς περιοχές αμάχων, αφαιρώντας δεκάδες ζωές πολιτών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης