Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέα κέρδη για τον χρυσό μέχρι τα 1.331 δολάρια ανά ουγγιά παρά τη διεθνή χρηματιστηριακή ανάκαμψη

tags :
Νέα κέρδη για τον χρυσό μέχρι τα 1.331 δολάρια ανά ουγγιά παρά τη διεθνή χρηματιστηριακή ανάκαμψη
Ο χρυσός συνεχίζει να προσελκύει επενδυτές που ανησυχούν για νέες μεγάλες αναταράξεις στις διεθνείς αγορές λόγω Brexit
Νέα άνοδο καταγράφει την Τετάρτη 29 Ιουνίου 2016 ο χρυσός, με την τιμή του προθεσμιακού συμβολαίου Αυγούστου 2016 στο χρηματιστήριο εμπορευμάτων COMEX να ανέρχεται μέχρι τα 1.331,00 δολάρια ΗΠΑ ανά ουγγιά, επεκτείνοντας σε 25% τα κέρδη του από την αρχή του 2016.
Παρά την υποχώρηση του πολύτιμου κίτρινου μετάλλου στην περιοχή των 1.305 δολαρίων ανά ουγγιά χθες Τρίτη 28/6, ο χρυσός σήμερα έδειξε να ανακτά την ανοδική του δυναμική, παρά την ευρεία άνοδο που καταγράφηκε στις κεφαλαιαγορές από την Ασία μέχρι τις ΗΠΑ.
Η άνοδος του χρυσού - εκτός από την περιστασιακή εξασθένηση του δολαρίου - εδράζεται στη συνεχιζόμενη ζήτησή του από επενδυτές που φοβούνται για ισχυρές νέες επερχόμενες αναταράξεις λόγω Brexit, κρίνοντας, ότι η ανακοίνωση της έκβασης του βρετανικού δημοψηφίσματος ήταν μόνον η αρχή σε μια εποχή παρατεταμένης αβεβαιότητας και μεγάλων διακυμάνσεων.
Στο τρέχον επίπεδό του των 1.325 δολαρίων, ο χρυσός διαπραγματεύεται περίπου 3% χαμηλότερα από το υψηλότερο επίπεδο διετίας των 1.358 δολαρίων ανά ουγγιά που κατέγραψε την περασμένη Παρασκευή 24/6 με την ανακοίνωση της επικράτησης του Brexit.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης