Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κέρδη στις ιταλικές τράπεζες μετά την έγκριση της Κομισιόν στο σχέδιο έκτακτης ρευστότητας - Στο +3% η Unicredit

tags :
Κέρδη στις ιταλικές τράπεζες μετά την έγκριση της Κομισιόν στο σχέδιο έκτακτης ρευστότητας - Στο +3% η Unicredit
Η μετοχή της Unicredit ενισχύεται 3,15%, η Intesa Sanpaolo σημειώνει άνοδο 2,82%, ενώ η Mediobanca καταγράφει κέρδη 2,52%
Κέρδη καταγράφουν οι μετοχές των ιταλικών τραπεζών στο χρηματιστήριο του Μιλάνου, μετά την έγκριση της Κομισιόν στο σχέδιο της ιταλικής κυβέρνησης για προληπτική ρευστότητα έως 150 δισ. ευρώ στις φερέγγυες τράπεζες.
Η μετοχή της Unicredit ενισχύεται 3,15%, η Intesa Sanpaolo σημειώνει άνοδο 2,82%, ενώ η Mediobanca καταγράφει κέρδη 2,52%.
Συγκρατημένη είναι η άνοδο για τον FTSE MIB στο Μιλάνο, ο οποίος ενισχύεται 0,22% στις 16.237 μονάδες.


Σύμφωνα με τους όρους του ιταλικού προγράμματος - που θα ισχύσει μέχρι το τέλος του 2016 - μόνον φερέγγυες τράπεζες θα μπορούν να τύχουν έκτακτης ενίσχυσης της ρευστότητάς τους, κάνοντας χρήση των κρατικών εγγυήσεων.
Το ιταλικό πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί να παρέχει κρατικές εγγυήσεις έναντι νέου χρέους που θα αναλαμβάνουν οι τράπεζες από τις αγορές και εγκρίθηκε από την Κομισιόν στο πλαίσιο των εκτάκτων κανόνων της σε περιόδους κρίσης για την κρατική βοήθεια προς τράπεζες.
Τυπικά, το πρόγραμμα ισχύει για μόνον έξι μήνες, επιτρέποντας καθ' αυτόν τον τρόπο την προσαρμογή του σε τυχόν νέες εξελίξεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης