Τελευταία Νέα
Διεθνή

Έρευνα Opinium: Νέα τάση το Bregret - Σχεδόν 2,3 εκατ. Βρετανοί μετανιώνουν που ψήφισαν υπέρ του Brexit

Έρευνα Opinium: Νέα τάση το Bregret - Σχεδόν 2,3 εκατ. Βρετανοί μετανιώνουν που ψήφισαν υπέρ του Brexit
Το 7% των ανθρώπων που ψήφισαν για να αποχωρήσει η χώρα από την Ευρωπαϊκή Ένωση εξέφρασε τη λύπη τους για την επιλογή τους και θα ψήφιζαν υπέρ της παραμονής εάν είχαν εκ νέου τη δυνατότητα
Σχεδόν 2,3 εκατ. άνθρωποι στο Ηνωμένο Βασίλειο μετανιώνουν που ψήφισαν υπέρ του Brexit από την Ε.Ε. στο ιστορικό δημοψήφισμα της προηγούμενης εβδομάδας, μια τάση που έχει αρχίσει να αναφέρεται ως «Bregret», σύμφωνα με νέα έρευνα της Opinium που δημοσιεύθηκε σήμερα Παρασκευή 1 Ιουλίου.
Σύμφωνα με την έρευνα, το 7% των ανθρώπων που ψήφισαν υπέρ της αποχώρησης από την Ευρωπαϊκή Ένωση εξέφρασαν τη λύπη τους και μπορεί να ψήφιζαν υπέρ της παραμονής εάν είχαν εκ νέου τη δυνατότητα επιλογής.
Όταν τα ευρήματα της έρευνας συγκρίνονται με εκείνα του δημοψηφίσματος, υπάρχει μία μείωση των ψήφων υπέρ του Brexit της τάξης των 2,3 εκατ. ψήφων, κάτι που θα εξαφάνιζε το προβάδισμα του «Φεύγουμε» και θα ανέστρεφε το αποτέλεσμα-σοκ υπέρ του Brexit, σημειώνεται στα συμπεράσματα της έρευνας.
«Το Ηνωμένο Βασίλειο είναι εξίσου διαιρεμένο και μετά το δημοψήφισμα, όπως ήταν πριν από αυτό, με τους ψηφοφόρους να διχάζονται σχετικά με το ποια θα πρέπει να είναι η σχέση του Ηνωμένου Βασιλείου με την Ε.Ε. αφού αποχωρήσει από αυτήν και με το ποια θα πρέπει να είναι η προτεραιότητα στις επικείμενες επόμενες διαπραγματεύσεις», σημειώνει ο Adam Drummond της Opinium Research.
«Οι ψηφοφόροι του "Μένουμε" θέλουν να δώσει η κυβέρνηση προτεραιότητα στο να μείνει η χώρα μέλος της ενιαίας ευρωπαϊκής αγοράς, ενώ οι ψηφοφόροι του "Φεύγουμε" είναι πρόθυμοι να τερματίσουν την ελεύθερη κυκλοφορία μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ε.Ε., ενώ και οι δύο προτεραιότητες είναι πιθανό να είναι αμοιβαία αποκλειστικές», είπε.
Παράλληλα, η έρευνα διαπίστωσε ότι το 3% των ατόμων που ψήφισαν υπέρ της παραμονής δήλωσε επίσης ότι μετανιώνουν για την επιλογή τους.
Περισσότερο από το ήμισυ των ερωτηθέντων ανέφεραν ότι τόσο η οικονομία όσο και η θέση του Ηνωμένου Βασιλείου στον κόσμο έχει επιδεινωθεί μετά το δημοψήφισμα, αλλά σχεδόν 1 στους 10 δήλωσαν ότι δεν πιστεύουν ότι το Brexit θα υλοποιηθεί.
Περισσότερα από 4 εκατ. άνθρωποι έχουν πλέον υπογράψει ένα αίτημα για ένα δεύτερο δημοψήφισμα, αλλά η κυβέρνηση έχει αποκλείσει μια νέα ψηφοφορία για το θέμα, προκειμένου να αποφευχθεί αυτό που ο απερχόμενος Βρετανός πρωθυπουργός David Cameron έχει χαρακτηρίσει «neverendum».
Τέλος, η πλειοψηφία των ερωτηθέντων επιθυμεί να διεξαχθούν γενικές εκλογές πριν από την έναρξη των επίσημων διαπραγματεύσεων για το Brexit, με την Theresa May να είναι η επικρατέστερη για να αναλάβει στη θέση του Cameron, μεταξύ των Συντηρητικών, και τον Jeremy Corbyn μεταξύ των Εργατικών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης