Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε αρνητικό έδαφος οι ευρωαγορές - Ανησυχία για τις ιταλικές τράπεζες και επιφυλακτικότητα λόγω Brexit

Σε αρνητικό έδαφος οι ευρωαγορές - Ανησυχία για τις ιταλικές τράπεζες και επιφυλακτικότητα λόγω Brexit
Κατά 13,99% υποχώρησε η Banca Monte dei Paschi di Siena
Σε αρνητικό έδαφος ολοκλήρωσαν τη συνεδρίαση της Δευτέρα 4 Ιουλίου τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τους επενδυτές να προχωρούν σε ρευστοποιήσεις.
Στη σημερινή συνεδρίαση φαίνεται ότι επικράτησαν η ανησυχία για τις ιταλικές τράπεζες, αλλά και η επιφυλακτικότητα για τις συνέπειες της απόφασης του Ηνωμένου Βασιλείου να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Στα της συνεδρίασης, ο FTSE 100 υποχώρησε κατά 0,845, στις 6.522,26 μονάδες, ο DAX διαμορφώθηκε στις 9.709,09 μονάδες, με πτώση 0,69%, ενώ ο CAC 40 διαμορφώθηκε στις 4.234,86, χαμηλότερα κατά 0,91%.
Στην ευρωπεριφέρεια, ο FTSE MIB κατέγραψε ισχυρή πτώση 1,74%, στις 16.012,31 μονάδες, με τη Banca Monte dei Paschi di Siena να υποχωρεί κατά 13,99%, τη Mediobanca κατά 4,21%, τη Banco Popolare κατά 4,50%, τη Unicredit κατά 3,63% και την Intesa Sao Paolo κατά 3,04%.
Αντιστάσεις κράτησε ο PSI 20 στη Λισαβόνα, καταγράφοντας οριακά κέρδη 0,05%, στις 4.492,98 μονάδες, ενώ ο IBEX 35 έχασε το 0,15% της αξίας τους και υποχώρησε στις 8.255,90 μονάδες.
Το πρωί ο εκπρόσωπος Τύπου του πρωθυπουργού της Ιταλίας προχώρησε σε διάψευση του ρεπορτάζ των Financial Times περί μονομερούς διάσωσης των ιταλικών τραπεζών.
Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, ο εκπρόσωπος του Renzi δήλωσε ότι η Ιταλία δεν έχει καμία πρόθεση να αψηφήσει τις Βρυξέλλες στο θέμα των τραπεζών.
«Σεβόμαστε τους κανόνες και προτιμούμε για τις τράπεζές μας, λύσεις που εστιάζουν στην αγορά», σημείωσε.
Από την πλευρά της, η Κομισιόν γνωστοποίησε πως βρίσκεται σε επαφή με τις ιταλικές αρχές για την αναζήτηση λύσεων για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.
«Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι είμαστε όντως σε επαφή με τις ιταλικές αρχές και υπάρχουν μια σειρά από λύσεις που μπορούν να τεθούν σε εφαρμογή, οι οποίες θα είναι σε πλήρη συμμόρφωση με τους κανόνες της ΕΕ όσον αφορά την αντιμετώπιση της ρευστότητας και των ελλείψεων κεφαλαίων σε τράπεζες, χωρίς αρνητικές συνέπειες για τους ιδιώτες επενδυτές», δήλωσε ο αρμόδιος για θέματα ανταγωνιστικότητας εκπρόσωπος Τύπου της Ε.Ε..
Να σημειωθεί ότι κλειστή παραμένει σήμερα, Δευτέρα 4 Ιουλίου, η Wall Street, με τις ΗΠΑ να γιορτάζουν την ημέρα ανεξαρτησίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης