Τελευταία Νέα
Διεθνή

Angeloni (ΕΚΤ): Δικαιολογημένη ως έναν βαθμό η κρατική χρηματοδότηση στις τράπεζες της Ευρωζώνης

Angeloni (ΕΚΤ): Δικαιολογημένη ως έναν βαθμό η κρατική χρηματοδότηση στις τράπεζες της Ευρωζώνης
«Η κρατική ενίσχυση θα πρέπει να χρησιμοποιείται με φειδώ» 
Η σωστά ρυθμισμένη και ελεγχόμενη κρατική στήριξη στις τράπεζες της Ευρωζώνης μπορεί να δικαιολογηθεί, αν και μια τέτοια παρέμβαση θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί με φειδώ, υποστήριξε σήμερα, Δευτέρα 4 Ιουλίου, ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) στο Εποπτικό Συμβούλιο του Ενιαίου Εποπτικού Μηχανισμού, Ignazio Angeloni.
«Ένας ρόλος για τον δημόσιο τομέα δικαιολογείται εννοιολογικά», σημείωσε ο Angeloni, προσθέτοντας πως [ο ρόλος του δημοσίου τομέα στο τραπεζικό σύστημα] «ισχύει σε άλλες μεγάλες χώρες, με της οποίες συγκρινόμαστε και ανταγωνιζόμαστε, όπως για παράδειγμα στις ΗΠΑ».
«Στην πραγματικότητα, η υφιστάμενη ευρωπαϊκή νομοθεσία, συμπεριλαμβανομένης της οδηγίας για την εξυγίανση των τραπεζών [EBRD] και η οδηγία της Κομισιόν για το 2013, παρέχουν εγγυήσεις που εξισορροπούν την παροχή κρατικών ενισχύσεων και τη συμμετοχή των πιστωτών του ιδιωτικού τομέα, προς το συμφέρον της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας».
Ο Angeloni υπογράμμισε ότι η αναδιάρθρωση και ενοποίηση της τραπεζικής στην Ευρωζώνη όχι μόνο θα συνεχιστεί, αλλά θα εντατικοποιηθεί κιόλας, ενώ εξέφρασε την εκτίμηση πως ο ρόλος και η σπουδαιότητα της ευρωπαϊκής αρχής για την ανταγωνιστικότητα πρέπει να ενισχυθεί.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης