Τελευταία Νέα
Διεθνή

Taylor (Vitol Group): Δε θα υπάρξει περαιτέρω άνοδος στις τιμές πετρελαίου το 2016

Taylor (Vitol Group): Δε θα υπάρξει περαιτέρω άνοδος στις τιμές πετρελαίου το 2016
Ο CEO του μεγαλύτερου διαπραγματευτικού οίκου παγκοσμίως εκτιμά πως η ζήτηση του «μαύρου χρυσού» θα αρχίζει σταδιακά να επιβραδύνεται
Την εκτίμησή του ότι οι τιμές του πετρελαίου δε θα σημειώσουν περεταίρω άνοδο κατά τον επόμενο ενάμιση χρόνο, εξέφρασε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Vitol Group, Ian Taylor, τονίζοντας παράλληλα ότι η ζήτηση θα αρχίσει σταδιακά να επιβραδύνεται, δημιουργώντας μία ισορροπία ανάμεσα στην παραγωγή και την κατανάλωση.
Συγκεκριμένα, ο CEO του μεγαλύτερου διαπραγματευτικού οίκου παγκοσμίως, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Bloomberg, δήλωσε ότι υπάρχουν αρκετά αποθέματα πετρελαίου τα οποία θα χρειαστούν αρκετό διάστημα να εξαλειφθούν, γεγονός που δε θα επιτρέψει στην αγορά περαιτέρω ανάκαμψη.
Από τον περασμένο Ιανουάριο, όταν και ο «μαύρος χρυσός» βρέθηκε σε χαμηλό 12ετίας, στα 27,10 δολ. ανά βαρέλι, πλέον το Brent βρίσκεται γύρω στα 50 δολ. ανά βαρέλι εδώ και ένα μήνα, με τον Taylor ωστόσο να εκτιμά ότι στο τέλος του τρέχοντος έτους, η τιμή θα βρίσκεται κοντά στα σημερινά επίπεδα, ενώ κατά το τέλος του 2017, θα βρίσκεται κοντά στα 60 δολάρια.
«Αναμένουμε πιθανή μείωση της ζήτησης για το δεύτερο μισό του έτους», υπογράμμισε ο Taylor, εκτιμώντας ότι κύριο ρόλο σε αυτή την εξέλιξη θα διαδραματίσει η αγορά της Άπω Ανατολής, ενώ τόνισε ότι πολλές από τις διαταραχές που αφορούν το μαύρο χρυσό, όπως η πυρκαγιά στον Καναδά, έχουν αρχίσει ήδη να διορθώνονται.
Επιπλέον, ο CEO της Vitol επανέλαβε ότι οι τιμές του πετρελαίου είναι δύσκολο να αλλάξουν μέσα στο επόμενο έτος, καθώς η δημιουργία νέων πετρελαιοπηγών, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων στο Καζακστάν και τον Κόλπο του Μεξικού, αναμένεται να δημιουργήσουν περεταίρω πτώση στη ζήτηση.
Να σημειώσουμε ότι η Vitol, η οποία φέτος γιορτάζει τα 50 χρόνια της, το 2015 σημείωσε κέρδη ύψους 1,6 δισ. δολ, τα περισσότερα από το 2011, εκμεταλλευόμενη τις διακυμάνσεις των τιμών στην αγορά ενέργειας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης