Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η μεταβλητότητα στις τιμές του πετρελαίου συνεχίζεται - Έπεσε κάτω από τα 48 δολάρια το βαρέλι

Η μεταβλητότητα στις τιμές του πετρελαίου συνεχίζεται - Έπεσε κάτω από τα 48 δολάρια το βαρέλι
Στις αρνητικές προοπτικές για τις τιμές του πετρελαίου έρχεται να προστεθεί και η επιστροφή της αβεβαιότητας για τις οικονομικές επιπτώσεις από το Brexit.
Η διολίσθηση των τιμών του πετρελαίου συνεχίζεται για δεύτερη μέρα, με το αργό πετρέλαιο να πέφτει κάτω από τα 48 δολάρια το βαρέλι, καθώς η οικονομική αβεβαιότητα φαίνεται να επιστρέφει και να επηρεάζει την ψυχολογία των επενδυτών.
Την Δευτέρα ο μαύρος χρυσός κατρακύλησε μετά τις ανησυχίες για πλεόνασμα προσφοράς που προκάλεσε η αύξηση του αριθμού των εξεδρών άντλησης πετρελαίου των ΗΠΑ.
Μάλιστα, η τιμή του δεν κατάφερε να αυξηθεί παρά τις νέες επιθέσεις στις υποδομές πετρελαίου της Νιγηρίας την Κυριακή.
Στις αρνητικές προοπτικές για τις τιμές του πετρελαίου έρχεται να προστεθεί και η επιστροφή της αβεβαιότητας για τις οικονομικές επιπτώσεις από το Brexit, η οποία ενισχύει σήμερα (5/7) τη ζήτηση για το ασφαλές καταφύγιο του δολαρίου και υπονομεύει τη ζήτηση για αγαθά εξαρτώμενα από το δολάριο, όπως το πετρέλαιο.
Οι traders πετρελαίου περιμένουν τώρα την συνεδρίαση αύριο Τετάρτη (6/7) της Επιτροπής Αγορών της Fed (FOMC), η οποία θα παράσχει περαιτέρω πληροφορίες για την κατεύθυνση του δολαρίου και τελικά θα οδηγήσει τις τιμές του αργού πετρελαίου στο εγγύς μέλλον.
Εν τω μεταξύ, οι traders θα έχουν περαιτέρω ενημέρωση αύριο Τετάρτη από την έκθεση του American Petroleum Institute (API) σχετικά με το σενάριο προσφοράς και ζήτησης στις προμήθειες αργού πετρελαίου, πριν από την εβδομαδιαία καταγραφή της Energy Information Administration (EIA) την Πέμπτη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης