Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πτώση -9% για τη Monte dei Paschi - Κεφαλαιακή «ένεση» 3 δισ. εξετάζει η κυβέρνηση - Στα ύψη το πολιτικό ρίσκο

tags :
Πτώση -9% για τη Monte dei Paschi - Κεφαλαιακή «ένεση» 3 δισ. εξετάζει η κυβέρνηση - Στα ύψη το πολιτικό ρίσκο
Η μετοχή της BMPS έχει σημειώσει πτώση 73% το 2016, οδεύοντας προς τις χειρότερες ετήσιες απώλειες στην ιστορία της
(upd) Υπό πίεση βρίσκονται από τις αρχές του 2016 οι ιταλικές τράπεζες, καθώς εντείνεται το πολιτικό ρίσκο στην Ιταλία και παραμένει ασαφές το πλαίσιο για τη διάσωση των προβληματικών τραπεζών.
H μετοχή της Banca Monte dei Paschi υποχωρεί 9% στα 0,29 ευρώ.
Χθες η τρίτη μεγαλύτερη τράπεζα της Ιταλίας ανακοίνωσε ότι η ΕΚΤ ζήτησε τη μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων της τράπεζας κατά 30% έως το 2019.
Η μετοχή της BMPS έχει σημειώσει πτώση 73% το 2016, οδεύοντας προς τις χειρότερες ετήσιες απώλειες στην ιστορία της.
Οι υπόλοιπες μετοχές των τραπεζών ανακάμπτουν σήμερα, καθώς η Goldman Sachs προχώρησε στην αναβάθμιση της σύστασης για τη μετοχή της Unicredit σε buy.
Η μετοχή της μεγαλύτερης ιταλικής τράπεζας ενισχύεται 3% στα 1,83 ευρώ, ενώ από τις αρχές του έτους έχει υποχωρήσει 65%.
Η Banca Popolare di Milano σημειώνει άνοδο 2,5%.
O βασικός δείκτης FTSE MIB στο Μιλάνο υποχωρεί 1,05% στις 15.850 μονάδες. 

«Ένεση» ρευστότητας έως 3 δισ. ευρώ στην Monte dei Paschi di Siena εξετάζει η ιταλική κυβέρνηση

Κεφαλαιακή «ένεση» ρευστότητας ύψους τουλάχιστον τριών δισ. ευρώ εξετάζει η ιταλική κυβέρνηση, όπως μεταδίδουν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης.
Σύμφωνα με το Bloomberg, η Ιταλία σχεδιάζει να κάνει χρήση του άρθρου 32 της ευρωπαϊκής οδηγίας για την εκκαθάριση των τραπεζών, το οποίο επιτρέπει μια προσωρινή κρατική βοήθεια, σε περίπτωση που βρίσκεται προ του κινδύνου να αποτύχει στα επόμενα stress tests των ευρωπαϊκών αρχών.

Στα ύψη το πολιτικό ρίσκο
Ως τον μεγαλύτερο πολιτικό κίνδυνο για την Ευρώπη μετά το Brexit, χαρακτηρίζει η Citigroup το δημοψήφισμα για τη συνταγματική αναθεώρηση στην Ιταλία.
Σε σημείωμά της με ημερομηνία 2 Ιουλίου 2016, η αμερικανική τράπεζα σημειώνει:
«Το επικείμενο δημοψήφισμα στην Ιταλία για την αναθεώρηση του Συντάγματος, αποτελεί πιθανότητα το μεγαλύτερο ρίσκο για το ευρωπαϊκό πολιτικό τοπίο το 2016, εκτός των ζητημάτων που αφορούν τη Βρετανία».
Όπως τονίζει η Citigroup, το δημοψήφισμα αυξάνει το ρίσκο για μια «έξοδο» του πρωθυπουργού Matteo Renzi, στην περίπτωση που ηττηθεί, την ώρα που ενισχύεται το Κίνημα Πέντε Αστέρων του Grillo, σε μια χώρα μετα τα υψηλότερα ποσοστά ευρωσκεπτικισμού.
Στο δημοψήφισμα στην Ιταλία θα πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο και ο Renzi έχει δεσμευθεί ότι θα παραιτηθεί εάν απορριφθεί η πρότασή του για την αναθεώρηση του Συντάγματος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης