Τελευταία Νέα
Διεθνή

Goldman Sachs: Υπερβολική η αντίδραση των επενδυτών στο Brexit – Αμελητέες οι επιπτώσεις στον υπόλοιπο κόσμο

Goldman Sachs: Υπερβολική η αντίδραση των επενδυτών στο Brexit – Αμελητέες οι επιπτώσεις στον υπόλοιπο κόσμο
Μετά το αποτέλεσμα της 23ης Ιουνίου οι αγορές κατέρρευσαν, με αποτέλεσμα οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων να φτάσουν σε επίπεδα αρνητικών ρεκόρ
Ως «υπερβολικές» χαρακτηρίζει τις αντιδράσεις των επενδυτών μετά το βρετανικό δημοψήφισμα η Goldman Sachs, τονίζοντας παράλληλα πως οι συνέπειες του Brexit στις οικονομίες εκτός της Ευρώπης θα είναι «αμελητέες».
Μετά την απόφαση των Βρετανών να αφήσουν την Ευρωπαϊκή Ένωση, στις 23 Ιουνίου, οι αγορές κατέρρευσαν, με αποτέλεσμα οι αποδόσεις των 10ετων και 30ετών κρατικών ομολόγων να φτάσουν σε επίπεδα αρνητικών – ρεκόρ, εξαιτίας της ανησυχίας που προκλήθηκε για την ανάπτυξης της παγκόσμιας οικονομίας.
Η Goldman προχωρά στην εκτίμηση πως η αβεβαιότητα από το Brexit δεν θα εμποδίσει την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των Ηνωμένων Πολιτειών να αυξήσει εκ νέου τα επιτόκια, μέσα στο τρέχον έτος.
«Το Ηνωμένο Βασίλειο δεν παρουσιάζει υψηλή συγκέντρωση σε μεγάλα πορτφόλια.
Ως εκ τούτου, οποιαδήποτε επιβράδυνση της οικονομικής του δραστηριότητας θα έχει περιορισμένο αντίκτυπο σε παγκόσμιο επίπεδο», αναφέρει η Rohan Khanna, στρατηγικός αναλυτής της τράπεζας.
Παρά τους ισχυρισμούς όμως της Goldman, η πλειοψηφία των οικονομολόγων προβλέπει ότι θα υπάρξει μία, έστω και ελαφρά, αρνητική επιρροή την αμερικανική οικονομία από το Brexit.
Ήδη, εξαιτίας της αβεβαιότητας, οι εργοδότες στις ΗΠΑ πρόσθεσαν μόλις 38.000 θέσεις εργασίας τον Μάιο, μία επίδοση αρνητικό ρεκόρ για την περίοδο από το 2010 μέχρι τώρα.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης