Τελευταία Νέα
Διεθνή

Letwin: Η Μ. Βρετανία θα «υποφέρει» από έλλειψη εμπειρογνωμόνων στην διαπραγμάτευση με την Ε.Ε.

Letwin: Η Μ. Βρετανία θα «υποφέρει» από έλλειψη εμπειρογνωμόνων στην διαπραγμάτευση με την Ε.Ε.
«Είναι σαφές ότι χρειαζόμαστε ένα νέο μόνιμο προσωπικό υψηλής εξειδίκευσης, με ιδιαίτερα έμπειρους διαπραγματευτές στις εμπορικές σχέσεις»
Την έλλειψη εμπειρογνωμόνων στην επικείμενο διαπραγμάτευση μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και Ηνωμένου Βασιλείου επισήμανε ο Oliver Letwin, ένας από τους πολιτικούς του νησιού που θα παίξει σημαντικό ρόλο στις συνομιλίες.
Ο κ.Letwin έχει ήδη ξεκινήσει να προετοιμάζει το έδαφος, οργανώνοντας την «ομάδα» που θα αντιπροσωπεύσει την Βρετανία.
«Είμαστε απολύτως σίγουροι πως θα πρέπει να βρούμε ένα σημαντικό αριθμό ανθρώπων από το εξωτερικό, οι οποίοι διαθέτουν την εμπειρία που δεν υπάρχει στο εσωτερικό της χώρας», ανέφερε χαρακτηριστικά σε σημερινές (7/5) του δηλώσεις.
«Είναι σαφές ότι χρειαζόμαστε ένα νέο μόνιμο προσωπικό υψηλής εξειδίκευσης, με ιδιαίτερα έμπειρους διαπραγματευτές στις εμπορικές σχέσεις», τόνισε, προσθέτοντας πως η βρετανική κυβέρνηση θα είναι ιδιαίτερα ευέλικτη με τους μισθούς των ατόμων που θα επιλεχθούν.
Οι Βρετανοί αξιωματούχοι, μεταξύ αυτών και οι υποψήφιοι αντικαταστάτες του David Cameron, έχουν ξεκαθαρίσει πως δεν πρόκειται να γίνει η ενεργοποίηση του άρθρου 50 της Συνθήκης της Λισαβόνας, αν πρώτα δεν γίνουν οι συνομιλίες για την επαναδιαπραγμάτευση των ισχυόντων συμφωνιών, ιδίως των εμπορικών.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης