Τελευταία Νέα
Διεθνή

Deutsche Bank: Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου των ΗΠΑ θα φθάσει στο 1,25% τους επόμενους μήνες

Deutsche Bank: Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου των ΗΠΑ θα φθάσει στο 1,25% τους επόμενους μήνες
Οι αποδόσεις των αμερικανικών κρατικών ομολόγων υποχώρησαν κάτω από 1,36% την Τρίτη και σήμερα διαπραγματεύονται στο 1,37%.
Η Deutsche Bank αναμένει ότι η απόδοση του 10ετούς ομολόγου των ΗΠΑ θα συνεχίσει να πέφτει μέσα στους επόμενους μήνες και θα "καθίσει" περίπου στο 1,25%, ως αποτέλεσμα της φυγής κεφαλαίων από την Ευρώπη προς την άλλη πλευρά του Ατλαντικού.
"Οι φόβοι για τυχόν bail-in μιας Ιταλικής τράπεζας, μαζί με την κίνηση από μια σειρά μεγάλων διαχειριστών περιουσιακών στοιχείων του Ηνωμένου Βασιλείου να σταματήσουν τις μεταπωλήσεις, εμποδίζοντας τους ιδιώτες επενδυτές να τραβήξουν χρήματα από αμοιβαία κεφάλαια ακινήτων "πυροδότησε μια επιπλέον πτήση προς την ποιότητα την Τρίτη", γράφει ο Joe Rennison της FT στη Νέα Υόρκη.
Οι αποδόσεις των αμερικανικών κρατικών ομολόγων υποχώρησαν κάτω από 1,36% την Τρίτη και σήμερα διαπραγματεύονται στο 1,37%, 7 μονάδες βάσης χαμηλότερα από το κλείσιμο τους την Παρασκευή.
Οι επενδυτές τώρα δεν αναμένουν, ότι η Federal Reserve θα αυξήσει τα επιτόκια στο εγγύς μέλλον.
Οι αναλυτές της Deutsche Bank αναφέρουν:
"Πιστεύουμε ότι το ράλι μετά το Brexit έχει προέλθει κυρίως λόγω των χαμηλότερων προσδοκιών της Fed.
Το συμπέρασμα είναι, ότι η περαιτέρω μείωση του ασφαλίστρου κινδύνου θα μπορούσε να παράγει ακόμα χαμηλότερες αποδόσεις από τη φυγής κεφαλαίων από την Ευρώπη και το Ηνωμένο Βασίλειο.
Η απομάκρυνση της ΕΚΤ από τις κεφαλαιακές ανάγκες θα μπορούσε να αποδειχθεί καταλύτης γι' αυτό ακριβώς το είδος της συμπεριφοράς, στο μέτρο που η διαθέσιμη παροχή υψηλότερης απόδοσης του περιφερειακού χρέους μειώνεται με την επέκταση του ισολογισμού της ΕΚΤ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης