Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι ΗΠΑ ευθύνονται για το Brexit, υποστηρίζει η Β. Κορέα – Η ΕΕ έχασε τη μάχη με τον ιμπεριαλισμό

Οι ΗΠΑ ευθύνονται για το Brexit, υποστηρίζει η Β. Κορέα – Η ΕΕ έχασε τη μάχη με τον ιμπεριαλισμό
Η αντίδραση της Πιονγιάνγκ ήταν αναμενόμενη, καθώς είναι γνωστό το μένος της κατά των Ηνωμένων Πολιτειών
Δύο εβδομάδες μετά δημοψήφισμα στο Ηνωμένο Βασίλειο, η Βόρεια Κορέα εξέφρασε τη δική της άποψη για την επιλογή των Βρετανών πολιτών.
Όπως αναφέρει η προσκείμενη στην κυβέρνηση εφημερίδα της χώρας «Rodong Sinmun» (τίτλος του άρθρου «Η Ευρώπη σε σύγχυση»), το αποτέλεσμα του βρετανικού δημοψηφίσματος οφείλεται στην κρίση ταυτότητας των πολιτών νησιού.
Εξηγώντας, ο αρθρογράφος επισημαίνει πως η Ευρωπαϊκή Ένωση είχε ως στόχο να αντισταθμίσει το «ιμπεριαλιστικό μονολιθικό σύστημα των ΗΠΑ», ωστόσο στην συνέχεια «έχασε το δρόμο», συμβαδίζοντας με τις αμερικανικές πολιτικές.
«Ένα από τα αποτελέσματα της στροφής αυτής στην πολιτική του μπλοκ, ήταν και η προσφυγική κρίση που δημιουργήθηκε στην Μέση Ανατολή», τονίζεται.
Εμείς να σχολιάσουμε πως η αντίδραση της Πιονγιάνγκ ήταν αναμενόμενη, καθώς είναι γνωστό το μένος της κατά των Ηνωμένων Πολιτειών.
Η Ουάσινγκτον είναι ένας από τους στρατηγικούς συμμάχους της Νότιας Κορέας, του αιώνιου εχθρού του Βορρά, δημιουργώντας έτσι ένα ψυχροπολεμικό κλίμα στην ευρύτερη περιοχή του βορειοδυτικού Ειρηνικού.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης