Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συνεχίζει ακάθεκτος το ράλι ο χρυσός - Ξεπέρασε τα 1.375 δολ./ουγγιά, καταγράφοντας νέα υψηλά διετίας

tags :
Συνεχίζει ακάθεκτος το ράλι ο χρυσός - Ξεπέρασε τα 1.375 δολ./ουγγιά, καταγράφοντας νέα υψηλά διετίας
Το μέταλλο ευνοείται από το περιβάλλον αποστροφής του κινδύνου και τις προοπτικές που θέλουν τις μεγάλες κεντρικές τράπεζες να παράσχουν περαιτέρω νομισματική τόνωση κατά τους επόμενους μήνες
Σε νέα υψηλά 2 και πλέον ετών κινείται σήμερα Τετάρτη 6 Ιουλίου ο χρυσός, πάνω από τα 1.375 δολ./ουγκιά, ωθούμενος από την ισχυρή ζήτηση, καθώς οι επενδυτές συνεχίζουν να αναζητούν ασφαλή καταφύγια, εν μέσω των παγκόσμιων ανησυχιών που έχει πυροδοτήσει το αποτέλεσμα του βρετανικού δημοψηφίσματος.
Ειδικότερα, το πολύτιμο μέταλλο έσπασε το προηγούμενο υψηλό του 2016, που ήταν στα 1.358,40 δολ. και έφθασε στο υψηλότερο επίπεδο από το Μάρτιο του 2014, πιάνοντας ακόμη και τα 1.375,10 δολ./ουγκιά κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης στην Νέα Υόρκη.
Αυτή την ώρα ο χρυσός διαπραγματεύεται στα 1.365 δολ., καταγράφοντας άνοδο 0,74%.
Το μέταλλο κινείται σταθερά ανοδικά κατά τη διάρκεια των τελευταίων ημερών, καθώς ευνοείται από το περιβάλλον αποστροφής του κινδύνου και τις προοπτικές που θέλουν τις μεγάλες κεντρικές τράπεζες, όπως η Τράπεζα της Αγγλίας και η Τράπεζα της Ιαπωνίας, να παράσχουν περαιτέρω νομισματική τόνωση κατά τους επόμενους μήνες.
Παράλληλα, η Fed θα μπορούσε να καθυστερήσει την επόμενη αύξηση των επιτοκίων, στον απόηχο του αποτελέσματος του βρετανικού δημοψηφίσματος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης