Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Υποχώρησε η καταναλωτική εμπιστοσύνη – Απαισιόδοξοι για την οικονομία οι πολίτες

ΗΠΑ: Υποχώρησε η καταναλωτική εμπιστοσύνη – Απαισιόδοξοι για την οικονομία οι πολίτες
Τα αρνητικά για την οικονομία των ΗΠΑ στοιχεία, αποδίδονται στην αβεβαιότητα που έχει προκαλέσει το αποτέλεσμα του βρετανικού δημοψηφίσματος 
Εβδομαδιαία υποχώρηση καταγράφηκε στην εμπιστοσύνη των Αμερικανών καταναλωτών, σύμφωνα με τα στοιχεία που επεξεργάστηκε και παρουσίασε το Bloomberg.
Ειδικότερα, ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης του Bloomberg για την αμερικανική οικονομία μειώθηκε στις 43,5 μονάδες για την περίοδο 27/6 – 3/7, όταν μία εβδομάδα νωρίτερα βρισκόταν στις 43,9.
Επίσης, διαπιστώνεται και μία απαισιοδοξία των πολιτών για τις οικονομικές εξελίξεις το ίδιο χρονικό διάστημα, με τον σχετικό "συναισθηματικό" δείκτη να μειώνεται κατά 2,2 μονάδες, φτάνοντας τις 33,1.
Τα παραπάνω αρνητικά για την οικονομία των ΗΠΑ στοιχεία, αποδίδονται στην αβεβαιότητα που έχει προκαλέσει το αποτέλεσμα του βρετανικού δημοψηφίσματος της 23ης Ιουνίου.
Άλλωστε, το Ηνωμένο Βασίλειο είναι ένας από τους μεγαλύτερους εμπορικούς εταίρους των ΗΠΑ.
Ωστόσο, βελτιωμένο είναι το κλίμα σε ότι αφορά την οικονομική κατάσταση των Αμερικανών, με τον σχετικό δείκτη να βρίσκεται στις 56,9 μονάδες την περίοδο 27/6 – 3/7 (στις 56,5 μονάδες μία εβδομάδα νωρίτερα).
Επίσης, αύξηση υπήρξε και στον δείκτη αγοραστικού κλίματος, ο οποίος διαμορφώθηκε στις 40,6 μονάδες, από 39,9.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης