Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ε.Ε. και Γερμανία θα σώσουν τις ιταλικές τράπεζες για να περιορίσουν την παρέμβαση της Κίνας

Ε.Ε. και Γερμανία θα σώσουν τις ιταλικές τράπεζες για να περιορίσουν την παρέμβαση της Κίνας
Η Ε.Ε. έχει κάποιον αντίπαλο να «πειράζει» την πολιτική της
Την ενδιαφέρουσα άποψη ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα σώσει τις ιταλικές τράπεζες, με στόχο να περιορίσει την παρέμβαση από την Κίνα, διατυπώνει ο έγκριτος αναλυτής και ρεπόρτερ της New York Post, Michael Gray, σε κείμενό του στην προσωπική του ιστοσελίδα.
Όπως επισημαίνει, οι αμερικανικές αγορές εμφανίζονται ανακουφισμένες, καθώς καμία ευρωπαϊκή τράπεζα δεν υπέστη πραγματική καταστροφή αυτή την εβδομάδα.
Καθώς, λοιπόν, τόσο η Deutsche Bank, όσο και οι ιταλικές τράπεζες, ιδίως η Monte dei Paschi di Siena, κατάφεραν να παραμείνουν ανοιχτές για ακόμα μία εβδομάδα, οι θεσμικοί επενδυτές πούλησαν δολάριο για να στηρίξουν το πετρέλαιο.
Σύμφωνα με τον Gray, το γεγονός ότι οι αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές επέτρεψαν στις ιταλικές τράπεζες να διεξάγουν τα δικά τους τεστ αντοχής (stress test) - χωρίς μάλιστα να γνωστοποιηθούν τα επίπεδα αυτών των τεστ- και να γνωστοποιήσουν την επιτυχία τους είναι γελοίο.
Η είδηση που κυκλοφόρησε ότι η Κίνα προσφέρει βοήθεια, ήτοι να σώσει (bail out) τις ιταλικές τράπεζες έρχεται σε πείσμα της Γερμανίας και της Ε.Ε..
Είναι εξαιρετικά σημαντική κίνηση, καθώς πλέον η Ε.Ε. έχει κάποιον αντίπαλο να «πειράζει» την πολιτική της.
Ως εκ τούτου, και με φόντο την απόφαση του Ηνωμένου Βασιλείου να αποχωρήσει από την Ε.Ε., οι Βρυξέλλες και η Φρανκφούρτη ενδεχομένως να αναγκαστούν να σώσουν τις ιταλικές τράπεζες για να σώσουν «το πρόσωπό τους», σημειώνει ο Gray.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης