Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αυστρία: «Στροφή» από τον ακροδεξιό υποψήφιο Πρόεδρο - «Λάθος η έξοδος από την Ε.Ε.»

Αυστρία: «Στροφή» από τον ακροδεξιό υποψήφιο Πρόεδρο - «Λάθος η έξοδος από την Ε.Ε.»
Μέχρι πρότινος το FPO εξαπέλυε πυρά κατά της Ένωσης, ειδικά σε ότι αφορούσε τη μεταναστευτική της πολιτικής
Απότομη «στροφή» παργαμτοποίησε ο ακροδεξιός υποψήφιος Πρόεδρος, σχετικά με τις απόψεις του περί αποχώρησης ή μη της χώρας του από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Συγκεκριμένα, αν και μέχρι πρότινος το εθνικιστικό Κόμμα των Ελευθέρων (FPO) εξαπέλυε πυρά κατά του Ένωσης, ειδικά σε ότι αφορούσε τη μεταναστευτική της πολιτικής, πλέον ο Norbert Hofer ρίχνει τους τόνους, υποστηρίζοντας πως η έξοδος από την Ε.Ε. θα ήταν «μια λάθος κίνηση».
Βέβαια, στον απόηχο της απόφασης των Βρετανών στις 23 Ιουνίου, είχε προειδοποιήσει πριν λίγο καιρό την Ευρώπη για αντίστοιχο δημοψήφισμα, αν δεν γίνονταν δραστικές αλλαγές μέσα στο μπλοκ.
Σε συνέντευξη του σε αυστριακή εφημερίδα, υπογραμμίζει πως η χώρα του «θα είναι ισχυρότερη, αν παραμείνει σε μία ισχυρή Ε.Ε.».
Καθόλου τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι σήμερα 8/7 δημοσιοποιήθηκε έρευνα στην Αυστρία, σύμφωνα με την οποία το 52% υποστηρίζει την παραμονή στην Ένωση, με το αντίπαλο στρατόπεδο να βρίσκεται πολύ πίσω, με 30%.
Υπενθυμίζεται πως πριν λίγες ημέρες το Συνταγματικό Δικαστήριο της Αυστρίας αποφάσισε την επανάληψη του β’ γύρου των προεδρικών εκλογών, μετά από την προσφυγή του FPO.
Το ακροδεξιό κόμμα είχε προσφύγει λίγες ημέρες πριν την εκλογική αναμέτρηση, εξαιτίας της οριακής διαφοράς που υπήρξε ανάμεσα στον υποψήφιο του, Norbert Hofer, και τον Alexander Van der Bellen.
Αιτιολογία της ιστορικής απόφασης ήταν οι «παρατυπίες» στο άνοιγμα των επιστολικών ψήφων.
Τις προεδρικές εκλογές είχε κερδίσει ο υποψήφιος των Πρασίνων, με μερικές χιλιάδες ψήφους, 31.000 για την ακρίβεια, διαφορά, από τον ακροδεξιό αντίπαλο του.
Το ποσοστό που κατέλαβαν οι δύο υποψήφιοι στις εκλογές - θρίλερ ήταν 50,3% και 49,7%, έπειτα και από την καταμέτρηση των 700.000 επιστολικών ψήφων.
Ωστόσο, μέχρι την καταμέτρηση των επιστολικών, η διαφορά ήταν πραγματικά ελάχιστη.
Κατά τη διάρκεια της καταμέτρησης μετά το κλείσιμο της κάλπης, υπήρξε ένα πρωτοφανές κοντράστ συναισθημάτων, καθώς το προβάδισμα εναλλασόταν συνεχώς.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης