Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Θρίαμβο και απόλυτη πλειοψηφία του πρωθυπουργού Abe δείχνουν τα exit polls στις εκλογές στην Ιαπωνία

Reuters: Θρίαμβο και απόλυτη πλειοψηφία του πρωθυπουργού Abe δείχνουν τα exit polls στις εκλογές στην Ιαπωνία
Είναι η πρώτη φορά από το 1989, που το Φιλελεύθερο Δημοκρατικό Κόμμα του Abe φαίνεται να εξασφαλίζει την πλειοψηφία
Θρίαμβο του κυβερνητικού συνασπισμού του Sinjo Abe στις εκλογές για την Άνω Βουλή της Ιαπωνίας δείχνουν τα exit poll.
Σύμφωνα με το Reuters, εάν επιβεβαιωθούν ο Ιάπωνας πρωθυπουργός θα μπορέσει πιθανότατα να προχωρήσει στα σχέδιά του για την πρώτη αναθεώρηση του μεταπολεμικού Συντάγματος της χώρας.
Τα exit poll δίνουν στον κυβερνητικό συνασπισμό την πλειοψηφία των 2/3 στην άνω Βουλή, η οποία και απαιτείται για τη συνταγματική αναθεώρηση.
Οπως όλα δείχνουν ο ιάπωνας πρωθυπουργός έχει εξασφαλίσει πάνω από τις μισές έδρες (από τις 242 της άνω Βουλής) που χρειάζεται για το σχηματισμό κυβέρνησης.
Είναι η πρώτη φορά από το 1989, που το Φιλελεύθερο Δημοκρατικό Κόμμα του Abe φαίνεται να εξασφαλίζει, ακόμη και χωρίς τους κυβερνητικούς εταίρους του, απλή πλειοψηφία στην Άνω Βουλή.
Ο Ιάπωνας πρωθυπουργός είχε ανάγει τις εκλογές σε "δημοψήφισμα" για την οικονομική πολιτική του, γνωστή ως "Abenomics", η οποία στηρίζεται σε στοχευμένα δημοσιονομικά μέτρα τόνωση της ανάπτυξης και υπερβολικά χαλαρή νομισματική πολιτική.
Φαίνεται να κερδίζει το πολιτικό στοίχημα, παρά το γεγονός ότι η ανάκαμψη της ιαπωνικής οικονομίας παραμένει ασθενής και ο αποπληθωρισμός μόνιμη απειλή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης