Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συρία: 27 νεκροί και δεκάδες τραυματίες από αεροπορικές επιδρομές κυβερνητικών και ρωσικών δυνάμεων

Συρία: 27 νεκροί και δεκάδες τραυματίες από αεροπορικές επιδρομές κυβερνητικών και ρωσικών δυνάμεων
Οι επιθέσεις έλαβαν χώρα στην κεντρική επαρχία Χομς, καθώς και στη βόρεια επαρχία του Χαλεπιού
Τουλάχιστον 27 νεκροί πολίτες, ανάμεσά τους και 4 παιδιά, είναι ο απολογισμός των νέων αεροπορικών επιθέσεων που πραγματοποίησαν οι συριακές κυβερνητικές δυνάμεις μαζί με το ρωσικό στρατό στην κεντρική και τη βόρεια Συρία, σύμφωνα με ανακοίνωση των τοπικών αρχών.
Συγκεκριμένα, κατά την πρώτη επίθεση που πραγματοποίησε το καθεστώς Assad στην κεντρική επαρχία Χομς, έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον 8 άτομα, ενώ υπήρξαν και 7 τραυματίες.
Οι τοπικές αρχές ισχυρίζονται ότι τα κυβερνητικά μαχητικά προέβησαν σε χρήσεις χημικών βομβών, καταγγελίες που έχουν εξαγγελθεί και στο παρελθόν, με το καθεστώς Assad να τις απορρίπτει κατηγορηματικά.
Παράλληλα, μερικές ώρες αργότερα, οι αεροπορικές δυνάμεις της Μόσχας πραγματοποίησαν βομβαρδισμούς στην επαρχία του Χαλεπιού, σκοτώνοντας τουλάχιστον 19 άτομα, ενώ υπήρξαν και αρκετοί τραυματίες, οι οποίοι μεταφέρθηκαν σε κοντινά νοσοκομεία.
Να σημειώσουμε ότι τις προηγούμενες μέρες, η κυβέρνηση Assad είχε κηρύξει πανεθνική εκεχειρία διάρκειας 72 ωρών, ωστόσο η πλευρά της αντιπολίτευσης ανέφερε ότι η εκεχειρία παραβιάστηκε από κυβέρνηση και Ρωσία αρκετές φορές κατά το σχετικό διάστημα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης