Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέες απειλές σε Ουάσινγκτον και Σεούλ εξαπολύει η Β. Κορέα, με αφορμή το αντιπυραυλικό σύστημα

Νέες απειλές σε Ουάσινγκτον και Σεούλ εξαπολύει η Β. Κορέα, με αφορμή το αντιπυραυλικό σύστημα
Η Πιονγιάνγκ διεμήνυσε ότι θα περιορίσει τη Νότια Κορέα σε μία «θάλασσα από φλόγες και συντρίμμια»
Ευθεία επίθεση εξαπέλυσε σήμερα (11/7) το πρωί η Βόρεια Κορέα απέναντι σε Σεούλ και Ουάσινγκτον, αναφορικά με την εγκατάσταση του αντιπυραυλικού συστήματος που σχεδιάζουν στην περιοχή, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι θα προχωρήσει σε έμπρακτη αντίδραση.
Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε το Κεντρικό Πρακτορείο Ειδήσεων της χώρας, «η Βόρεια Κορέα θα προχωρήσει σε έμπρακτη αντίδραση απέναντι στην ανάπτυξη ενός συστήματος ‘THAAD’, αμέσως μόλις επιβεβαιωθεί η θέση εγκατάστασής τους από το Νότια Κορέα», διευκρινίζοντας ότι ο στρατός της χώρας θα λάβει «πιο ανελέητα και ισχυρά μέτρα εναντίον των ΗΠΑ».
Παράλληλα, προειδοποίησε τη Σεούλ ότι η εγκατάσταση του εν λόγω συστήματος θα αποτελέσει την «άθλια αυτοκαταστροφή» της, ενώ τόνισε ότι η επιθυμία της Πιονγιάνγκ αποτελεί τον να περιορίσει τη Νότια Κορέα σε μία «θάλασσα από φλόγες και συντρίμμια».
Να σημειώσουμε ότι η εν λόγω προειδοποίηση έρχεται μόλις λίγες μέρες μετά από την κοινή ανακοίνωση Σεούλ και Ουάσινγκτον περί ανάπτυξης ενός αντιπυραυλικού συστήματος THAAD στην περιοχή, ώστε να αντιμετωπιστούν οι αυξανόμενες απειλές της Βόρειας Κορέας.
Πέραν όμως της σχετικής ανακοίνωσης, η Βόρεια Κορέα φρόντισε να διακόψει έμπρακτα και τον τελευταίο δίαυλο επικοινωνίας που διατηρούσε με τις ΗΠΑ, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις κυρώσεις που επιβλήθηκαν στο ηγέτη της χώρας, Kim Jong-Un, αναφορικά με την παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Συγκεκριμένα, το Κρατικό Πρακτορείο ανακοίνωσε ότι θα διακόψει και τις τελευταίες επαφές που διατηρούσε με τις ΗΠΑ, και οι οποίες πραγματοποιούνταν μέσω του γραφείου που διατηρούσε η Βόρεια Κορέα στη Νέα Υόρκη για λογαριασμό του ΟΗΕ.
«Έχουμε ειδοποιήσει τις ΗΠΑ ότι θα διακόψουμε πλήρως όλες τις επίσημες επικοινωνίες μας μέσω της Νέας Υόρκης», ανέφερε χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης