Τελευταία Νέα
Διεθνή

Και επίσημα αρχηγός των Συντηρητικών η Theresa May - Στις 13 Ιουλίου αναλαμβάνει πρωθυπουργός της Βρετανίας

Και επίσημα αρχηγός των Συντηρητικών η Theresa May - Στις 13 Ιουλίου αναλαμβάνει πρωθυπουργός της Βρετανίας
Τόνισε ότι το Brexit παραμένει Brexit και ότι θα προσπαθήσει να κερδίσει ότι περισσότερο μπορεί από αυτή την απόφαση και τη σχετική διαδικασία
Την αρχηγία του κόμματος των Συντηρητικών ανέλαβε και επίσημα σήμερα, Δευτέρα 11 Ιουλίου, η μέχρι σήμερα υπουργός Εσωτερικών Theresa May, στο πρώτο βήμα που θα την οδηγήσει στην πρωθυπουργία την επόμενη Τετάρτη, 13 Ιουλίου.
Συγκεκριμένα, η όλη διαδικασία επιταχύνθηκε, αφότου η αντίπαλός της Andrea Leadsom ανακοίνωσε ότι αποσύρεται από τη διεκδίκηση της αρχηγίας των Τόρις και της πρωθυπουργίας.
Σε δηλώσεις της λίγο μετά τις 19:30 ώρα Ελλάδος η Theresa May δήλωσε ότι αισθάνεται μεγάλη τιμή για την εκλογή της στην αρχηγία του κόμματος, ενώ τόνισε ότι το Brexit παραμένει Brexit και ότι θα προσπαθήσει να κερδίσει ότι περισσότερο μπορεί από αυτή την απόφαση και τη σχετική διαδικασία.
Η επίσημη ανάληψη καθηκόντων της May ως πρωθυπουργού θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη, όταν ο David Cameron αναμένεται ότι θα υποβάλει και επίσημα την παραίτησή του στη βασίλισσα Ελισάβετ, ανοίγοντας το δρόμο στην Theresa May να γίνει η δεύτερη γυναίκα και συνολικά 54η πρωθυπουργός της χώρας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης