Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bloomberg: «Παγώνει» τις προσλήψεις στη διαχείριση περιουσίας πλουσίων ιδιωτών η UBS για μείωση κόστους

tags :
Bloomberg: «Παγώνει» τις προσλήψεις στη διαχείριση περιουσίας πλουσίων ιδιωτών η UBS για μείωση κόστους
Στο τέλος Μαρτίου 2016, ο τομέας Διαχείρισης Μεγάλης Περιουσίας της UBS απασχολούσε 10.332 άτομα, εκ των οποίων 4.026 αποτελούσαν συμβούλους πελατών
Σε μερικό «πάγωμα» των προσλήψεών του στον τομέα Διαχείρισης Μεγάλης Περιουσίας (Wealth Management), προχωρά ο ελβετικός τραπεζικός όμιλος UBS, που αποτελεί τον μεγαλύτερο διαχειριστή κεφαλαίων των πλουσίων ιδιωτών σε ολόκληρο τον πλανήτη.
Αυτό μεταδίδει το οικονομικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg, σύμφωνα με το οποίο ο όμιλος UBS επιχειρεί με αυτόν τον τρόπο να μειώσει το κόστος λειτουργίας του.
Οι περιορισμοί στις προσλήψεις αφορούν αποκλειστικά σε υποστηρικτικούς τραπεζικούς ρόλους και όχι σε οικονομικούς συμβούλους πελατών Μεγάλης Περιουσίας, που αποτελεί και τον μεγαλύτερο τομέα δραστηριοποίησης της UBS.
Ο διευθύνων σύμβουλος της UBS, Sergio Ermotti, αναζητά τρόπους μείωσης του λειτουργικού κόστους, μετά την καθίζηση κατά 64% των κερδών του πρώτου τριμήνου 2016, που επηρεάστηκαν αρνητικά από τη μείωση εσόδων των τομέων Διαχείρισης Μεγάλης Περιουσίας και Μετοχών.
Την τελευταία περίοδο, η UBS προχώρησε σε απολύσεις μεταξύ άλλων στον τομέα επενδυτικής της τραπεζικής.
Στο τέλος Μαρτίου 2016, ο τομέας Διαχείρισης Μεγάλης Περιουσίας της UBS απασχολούσε 10.332 άτομα, εκ των οποίων 4.026 αποτελούσαν συμβούλους πελατών.
Τα έξοδα μισθοδοσίας στελεχών και υπαλλήλων του τομέα συνιστούν σχεδόν το ήμισυ των εξόδων του αξίας 5 δισ. ευρώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης