Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στο Αφγανιστάν σήμερα ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ – Στο επίκεντρο η αντιμετώπιση των Ταλιμπάν

Στο Αφγανιστάν σήμερα ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ – Στο επίκεντρο η αντιμετώπιση των Ταλιμπάν
Πριν λίγες ημέρες ο Barack Obama και το ΝΑΤΟ αποφάσισαν να αφήσουν στο Αφγανιστάν 8.400 στρατιώτες, από 9.600 που προυπήρχαν 
Στην Καμπούλ πέταξε σήμερα 12/7 ο υπουργός Άμυνας των Ηνωμένων Πολιτειών, Ashton Carter, προκειμένου να πραγματοποιήσει συνάντηση με τον Αφγανό πρωθυπουργό, Ashraf Ghani.
Το κυρίως πιάτο της συζήτησης θα είναι η αντιμετώπιση των Ταλιμπάν στο εσωτερικό της χώρας, μίας τρομοκρατικής ομάδας που παρά τον 10ετή πόλεμο, επανήλθε δυναμικά.
Πριν λίγες ημέρες μάλιστα ο Barack Obama και το ΝΑΤΟ αποφάσισαν να αφήσουν στο Αφγανιστάν 8.400 στρατιώτες (ήταν 9.600) μέχρι το τέλος του 2017, όταν ο Αμερικανός Πρόεδρος είχε υποσχεθεί μείωση στους 5.500.
Αν και η πλειοψηφία των στρατευμάτων αποτελείται από Αμερικανούς πολίτες, στο Αφγανιστάν έχουν αναπτυχθεί οι στρατοί από 40 χώρες.
Χθες ο κ.Carter βρέθηκε και στη Βαγδάτη, υποσχόμενος την αποστολή 560 στρατιωτών από τις ΗΠΑ προς το Ιράκ, με σκοπό τη βοήθεια στην ανακατάληψη της Μοσούλης, της μεγαλύτερης πόλης των τζιχαντιστών.
Οι επισκέψεις του Αμερικανού αξιωματούχου εθνικής άμυνας δεν είχαν ανακοινωθεί τις προηγούμενες ημέρες, για λόγους ασφαλείας. 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης