Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τραγωδία στην Ιταλία - Τουλάχιστον 20 νεκροί από σύγκρουση αμαξοστοιχιών στα νότια της χώρας

tags :
Τραγωδία στην Ιταλία - Τουλάχιστον 20 νεκροί από σύγκρουση αμαξοστοιχιών στα νότια της χώρας
Σε ανθρώπινο λάθος οφείλεται κατά πάσα πιθανότητα το τραγικό δυστύχημα
Τουλάχιστον 20 νεκροί, καθώς και πολλοί τραυματίες είναι ο τραγικός απολογισμός της σύγκρουσης δύο επιβατικών αμαξοστοιχιών που έλαβε χώρα πριν από λίγη ώρα ανάμεσα στις πόλεις Μπάρι και Μπαρλέτα στη νότια Ιταλία, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν τα τοπικά μέσα.
Τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος μέχρι στιγμής παραμένουν άγνωστα, ωστόσο οι αρχές εκτιμούν ότι οφείλεται κατά πάσα πιθανότητα σε ανθρώπινο λάθος, καθώς ένας εκ των εμπλεκόμενων συρμών όφειλε να βρίσκεται σταματημένος στην κοντινότερη στάση και όχι εν κινήσει.
Στο σημείο έχουν ήδη επισπεύσει σωστικά συνεργεία προκειμένου να ελευθερώσουν τους εγκλωβισμένους πειβάτες από τα συντρίμμια, με τις πρώτες εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για πολλές δεκάδες τραυματιών.
Μέσω δηλώσεων που πραγματοποίησε πριν από λίγη ώρα ο πρωθυπουργός της χώρας, Matteo Renzi, χαρακτήρισε το τραγικό περιστατικό ως «μία θλιβερή στιγμή», ενώ παράλληλα δεσμεύτηκε ότι δε θα σταματήσει μέχρι να ερευνηθούν τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος.
Παράλληλα, ο ιταλός πρωθυπουργός, ο οποίος βρίσκεται στο Μιλάνο, πρόσθεσε ότι θα μεταβεί άμεσα στη Ρώμη, λόγω της έκτασης του δυστυχήματος και του αριθμού των θυμάτων.

italy-train-crash.jpg

A picture of firefighters moving through the debris posted by local mayor Massimo Mazzili

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης