Τελευταία Νέα
Διεθνή

Theresa May: Δεν βιαζόμαστε να φύγουμε από την ΕΕ - Θα το κάνουμε όταν είμαστε έτοιμοι

Theresa May: Δεν βιαζόμαστε να φύγουμε από την ΕΕ - Θα το κάνουμε όταν είμαστε έτοιμοι
Ο διοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας Mark Carney άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο λήψης πρόσθετων μέτρων
Τη στιγμή που η Γερμανίδα καγκελάριος Angela Merkel καλεί τη Βρετανία να αποφασίσει γρήγορα πως θέλει να διαμορφωθεί η σχέση της με την ΕΕ (μετά το βρετανικό δημοψήφισμα) στενός συνεργάτης της Theresa May (θα διαδεχθεί τον David Cameron στην πρωθυπουργία) δηλώνει ότι δεν υπάρχει βιασύνη όσον αφορά στο διαζύγιο με την ΕΕ.
Σήμερα Τρίτη, η στερλίνα κατέγραψε αύξηση μεγαλύτερη του 1% έναντι του δολαρίου, καθώς ξεκαθάρισε το πολιτικό τοπίο στη χώρα.
Μάλιστα, το νόμισμα βρισκόταν στο... δρόμο για να καταγράψει τα μεγαλύτερα ημερήσια κέρδη μετά το βρετανικό δημοψήφισμα που το έριξε σε χαμηλά 31 ετών.
«Νομίζω ότι το άρθρο 50 θα πρέπει να ενεργοποιείται όταν είμαστε έτοιμοι. Το πιο σημαντικό πράγμα τώρα είναι να κάνουμε ό, τι είναι στο εθνικό μας συμφέρον», δήλωσε στο Sky News ο «σύμμαχος» της May, Chris Grayling.
«Ετοιμαζόμαστε για τη διαπραγμάτευση, θα αποφασίσουμε τι είδους σχέση θέλουμε να διαπραγματευτούμε και στη συνέχεια θα ενεργοποιήσουμε το άρθρο 50. Θα το κάνουμε σωστά, θα το κάνουμε με τον σωστό τρόπο, θα το κάνουμε όταν είμαστε έτοιμοι» δήλωσε ο ίδιος.
Στο μεταξύ, η Merkel δήλωσε τη Δευτέρα ότι η Βρετανία πρέπει να αποσαφηνίσει γρήγορα πώς θέλει να διαμορφώσει τη σχέση της με την ΕΕ, προσθέτοντας ότι θα ήθελε το Λονδίνο να παραμείνει ένας σημαντικός εταίρος. «Αλλά φυσικά, η ΕΕ και τα υπόλοιπα 27 κράτη μέλη πρέπει επίσης να προστατεύσουν τα συμφέροντά τους», πρόσθεσε.
Πάντως, σήμερα ο διοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας Mark Carney δήλωσε ότι το πλήγμα που θα αναμένεται να προκληθεί στη βρετανική οικονομία λόγω του δημοψηφίσματος θα μπορούσε να οδηγήσει την Κεντρική Τράπεζα στη λήψη πρόσθετων μέτρων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης