Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Επιπλέον οικονομική βοήθεια 439 εκατ. δολ. προς τους πληγέντες της Συρίας ανακοίνωσε ο J. Kerry

ΗΠΑ: Επιπλέον οικονομική βοήθεια 439 εκατ. δολ. προς τους πληγέντες της Συρίας ανακοίνωσε ο J. Kerry
Ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών παραδέχθηκε ότι χρειάζεται να καταβληθεί περισσότερη προσπάθεια στο συριακό ζήτημα
Επιπλέον ανθρωπιστική βοήθεια ύψους 439 εκατ. δολ. αναμένεται να προσφέρουν στους πληγέντες του συριακού εμφυλίου οι ΗΠΑ, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε την Τρίτη (12/7) ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας, John Kerry, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης για το κλείσιμο του Ραμαζανίου, στην οποία παρευρέθη.
Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε ο Kerry, «εκτός της ανθρωπιστικής βοήθειας ύψους 5,1 δισ. δολ. που έχουμε προσφέρει ήδη από την αρχή του συριακού εμφυλίου, θα προσφέρουμε επιπλέον 439 εκατ. δολ. προκειμένου να ενισχύσουμε τους τομείς της εκπαίδευσης, της υγειονομικής περίθαλψης, των τροφίμων και των φαρμάκων για τους εσωτερικά εκτοπισμένους και τους πρόσφυγες».
«Απόψε μπορώ να ανακοινώσω με υπερηφάνεια ότι ο στόχος των ΗΠΑ να καλωσορίσουν στη χώρα 10.000 Σύριους πρόσφυγες κατά το τρέχον οικονομικό έτος θα επιτευχθεί», υπογράμμισε ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, παραδεχόμενος ωστόσο ότι χρειάζεται να καταβληθεί περισσότερη προσπάθεια στο εν λόγω κομμάτι.
«Χρειάζεται να γίνουν περισσότερα στο θέμα των πολιορκημένων πολιτών στο εσωτερικό της Συρίας, στη στήριξη των γειτονικών χωρών, και ακόμα περισσότερη στην επίλυση αυτής της βάναυσης σύγκρουσης που έχει κοστίσει πάρα πολλές ζωές».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης