Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η τιμή του χρυσού ανακάμπτει από τα χαμηλά δύο εβδομάδων – Στα 1.340 δολάρια η ουγγιά

Η τιμή του χρυσού ανακάμπτει από τα χαμηλά δύο εβδομάδων – Στα 1.340 δολάρια η ουγγιά
Η συνεχής βελτίωση της παγκόσμιας αίσθησης για μείωση των κινδύνων, ήταν ένα πλήγμα για το πολύτιμο μέταλλο, που πυροδότησε ένα ξεπούλημα χθες Τρίτη.
Η τιμή του χρυσού ανακάμπτει μετά από συνεχή πτώση, ξεφεύγοντας από το χαμηλό δύο εβδομάδων και τα 1.327 δολάρια η ουγγιά, με αποτέλεσμα να διαπραγματεύεται πριν από λίγο στα 1.340 δολάρια, ενώ νωρίτερα ανήλθε και στα 1.344 δολάρια η ουγγιά.
Η συνεχής βελτίωση της παγκόσμιας αίσθησης για μείωση των κινδύνων, όπως απεικονίζεται από την ισχυρή άνοδο των μετοχών στην Wall Street, ήταν ένα πλήγμα για το ασφαλές καταφύγιο του πολύτιμου μετάλλου, που πυροδότησε ένα ξεπούλημα χθες Τρίτη για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα.
Στην απότομη πτώση της τιμής του χρυσού συνέβαλε και η επαναφορά της αισιοδοξίας των επενδυτών, μετά τις τελευταίες εξελίξεις στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Σήμερα Τετάρτη 13 Ιουλίου 2016 οι επενδυτές στράφηκαν συγκρατημένα και πάλι στην ασφάλεια του πολύτιμου μετάλλου εν όψει της αυριανής συνεδρίασης της Τράπεζας της Αγγλίας για την νομισματική της πολιτική.
Οι επενδυτές αναμένεται να δώσουν επίσης ιδιαίτερη προσοχή στα βασικά τριμηνιαία στοιχεία για το κινεζικό ΑΕΠ, στα οποία θα μπορούσαν να επανεμφανισθούν οι ανησυχίες για παγκόσμια οικονομική επιβράδυνση και να προκαλέσουν ένα ισχυρό αγοραστικό ενδιαφέρον γύρω από το πολύτιμο μέταλλο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης