Τελευταία Νέα
Διεθνή

Süddeutsche Zeitung: Γυναικεία υπόθεση το Brexit; - Τα σχέδια της Theresa May

Süddeutsche Zeitung: Γυναικεία υπόθεση το Brexit; - Τα σχέδια της Theresa May
Σύμφωνα με την Süddeutsche Zeitung αναμένεται ότι ο αριθμός των γυναικών υπουργών θα αυξηθεί σημαντικά.
Το Brexit εξελίσσεται σε γυναικεία υπόθεση, όπως υποστηρίζει η γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung, η οποία υπενθυμίζει το ενδιαφέρον της νέας πρωθυπουργού να στηρίξει την πολιτική ανέλιξη των γυναικών.
Όπως αναφέρει, χαρακτηριστικό είναι ότι δεξιά και αριστερά της Theresa May όταν έκανε τις πρώτες δηλώσεις έξω από το Κοινοβούλιο ως επόμενη πρωθυπουργός, ήταν δύο γυναίκες.
Επρόκειτο για την Amber Rudd, η οποία τοποθετήθηκε ήδη στο υπουργείο Εσωτερικών και την Justine Greening, η οποία έχει πολλές πιθανότητες να πάρει υπουργικό αξίωμα στη νέα κυβέρνηση.
Και όχι μόνο, καθώς σύμφωνα με την Süddeutsche Zeitung αναμένεται ότι ο αριθμός των γυναικών υπουργών θα αυξηθεί σημαντικά.
Έτσι, η βρετανική πολιτική θα χρωματιστεί από την γυναικεία παρουσία στα υπουργικά έδρανα, όσο ποτέ άλλοτε στο παρελθόν, σημειώνει το δημοσίευμα.
Η Theresa May είναι 76η βρετανίδα πρωθυπουργός, αλλά μόλις η δεύτερη γυναίκα στο αξίωμα μετά την Margaret Thatcher, όπως σημειώνει.
Εκπρόσωπος της πρωθυπουργού δήλωσε, ότι η May ήταν πάντα της άποψης, ότι τα σημαντικά υπουργεία θα πρέπει να τα αναλαμβάνουν περισσότερες γυναίκες.
Ήδη το 2005 η May πήρε την πρωτοβουλία και ίδρυσε μια ένωση, τη "Women2win", με στόχο την προώθηση γυναικών στην πολιτική.
Η νέα πρωθυπουργός θα πρέπει να δώσει υπουργεία και σε εκπροσώπους της εκστρατείας υπέρ της εξόδου από την ΕΕ, ειδάλλως δεν θα μπορέσει να ενώσει το βαθιά διαιρεμένο κόμμα της και θα είναι εξαιρετικά δύσκολο να κυβερνήσει με την οριακή πλειοψηφία που διαθέτει.
Γυναίκες υπάρχουν αρκετές και σε αυτό το στρατόπεδο, με πρώτη την Andrea Leadsom, αντίπαλο της May στην κούρσα της διαδοχής του Cameron.
Άλλη υποψήφια είναι η 44χρονη Ινδικής καταγωγής βουλευτής Priti Patel, η οποία διακρίθηκε για τη ρητορική της υπέρ του Brexit, υποσχόμενη ότι μετά την έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ, θα είναι πιο εύκολο το άνοιγμα ινδικών εστιατορίων.
Υπάρχει και μια άλλη γυναίκα που το πολιτικό της άστρο αρχίζει να ανατέλλει, η 37χρονη Ruth Davidson, η οποία κάθεται στα έδρανα του κοινοβουλίου της Σκωτίας και άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις στις τηλεμαχίες κατά του Brexit.
Η επικεφαλής των Συντηρητικών της Σκωτίας θα βρίσκεται προς το παρόν σε θέση εφεδρείας, αλλά η υπουργοποίησή της δεν φαίνεται ότι θα αργήσει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης