Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αποκλιμάκωση της έντασης στη Νότια Θάλασσα επιχειρούν οι ΗΠΑ, μέσω της διπλωματικής οδού

tags :
Αποκλιμάκωση της έντασης στη Νότια Θάλασσα επιχειρούν οι ΗΠΑ, μέσω της διπλωματικής οδού
Η διπλωματική κίνηση των ΗΠΑ έρχεται στον απόηχο της απόφασης του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης
Αποκλιμάκωση της έντασης που επικρατεί το τελευταίο διάστημα στη Νότια Θάλασσα επιχειρούν να πραγματοποιήσουν οι ΗΠΑ, όπως ανέφεραν την Τετάρτη (13/7) αμερικανοί αξιωματούχοι, προσπαθώντας να πείσουν τις Φιλιππίνες, την Ινδονησία, το Βιετνάμ και τις υπόλοιπες εμπλεκόμενες χώρες να μην κινηθούν επιθετικά απέναντι στην Κίνα, εκμεταλλευόμενες την απόφαση του Δικαστηρίου της Χάγης.
Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε αμερικανός αξιωματούχος, η ανωνυμία του οποίου διατηρήθηκε, «αυτό που θέλουμε είναι να αποκλιμακωθεί η κατάσταση στην περιοχή, ώστε τα θέματα που υπάρχουν να αντιμετωπιστούν ορθολογικά και όχι μέσω συναισθηματικής φόρτισης».
Η εν λόγω πηγή πρόσθεσε ότι η σχετική προσπάθεια γίνεται τόσο μέσω επιστολών στις πρεσβείες των ΗΠΑ στις εν λόγω χώρες, όσο και μέσω ανώτερων αξιωματούχων, οι οποίοι πραγματοποιούν επισκέψεις στην περιοχή.
«Αυτή η προσπάθεια γίνεται σιωπηλά, και δεν αποτελεί κάποια προσπάθεια συσπείρωσης της περιοχής εναντίον της Κίνας, η οποία θα μπορούσε να θεωρήσει λανθασμένα ότι οι ΗΠΑ ηγούνται μίας συμμαχίας εναντίον της», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Η διπλωματική κίνηση των ΗΠΑ έρχεται στον απόηχο της απόφασης του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης, το οποίο απέρριψε τους ισχυρισμούς της Κίνας για την κυριαρχία της στην περιοχή, με το Πεκίνο ωστόσο να μη δέχεται την εν λόγω έκβαση.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης