Τελευταία Νέα
Διεθνή

Hammond (ΥΠΟΙΚ Βρετανίας): Θα λάβουμε όλα τα μέτρα για να προστατέψουμε την οικονομία

Hammond (ΥΠΟΙΚ Βρετανίας): Θα λάβουμε όλα τα μέτρα για να προστατέψουμε την οικονομία
"Αν υπάρχει ένα πράγμα που βλάπτει την οικονομία μας αυτή τη στιγμή, είναι η αβεβαιότητα για τις επιχειρήσεις», δήλωσε στο BBC.
Η υπερψήφιση της εξόδου της Μεγάλης Βρετανίας από την ΕΕ στο δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου "ταρακούνησε την εμπιστοσύνη" έναντι της Γηραιάς Αλβιόνας, παραδέχθηκε σήμερα ο νέος υπουργός Οικονομικών Philip Hammond, ο οποίος διαβεβαίωσε, ότι θα λάβει όλα τα μέτρα που απαιτούνται, για να προστατευθεί η οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου.
"Η Νο1 πρόκληση είναι να σταθεροποιηθεί η οικονομία, να στείλουμε σήματα εμπιστοσύνης για το μέλλον, τα σχέδια που έχουμε για το μέλλον για τις αγορές, τις επιχειρήσεις, τους διεθνείς επενδυτές", δήλωσε ο Hammond σε συνέντευξή του στο Sky News.
Οι δηλώσεις αυτές του Hammond έγιναν λίγες ώρες πριν συνεδριάσει η Επιτροπή Νομισματική Πολιτικής της Τράπεζας της Αγγλίας, προκειμένου να αποφασιστεί, εάν θα μειώσει το βασικό της επιτόκιο για πρώτη φορά από το 2009.
Ο διοικητής της τράπεζας Mark Carney επιδιώκει να αποτρέψει την περαιτέρω αναταραχή μετά την υποχώρηση της λίρας και την κατάρρευση της εμπιστοσύνης των καταναλωτών σε χαμηλό 21 ετών.
Ο Hammond χαρακτήρισε πρώιμη την προσπάθεια απόδοσης ευθυνών για την επιβράδυνση της οικονομίας στους νέους υπουργούς που υποστήριξαν το Brexit και υποστήριξε, ότι η προοπτική των διαπραγματεύσεων με την ΕΕ πλήγωναν την εμπιστοσύνη.
"Αν υπάρχει ένα πράγμα που βλάπτει την οικονομία μας αυτή τη στιγμή, είναι η αβεβαιότητα για τις επιχειρήσεις», δήλωσε στο BBC.
Ο Hammond δήλωσε βέβαιος, ότι η οικονομική περιοχή του Λονδίνου θα ξεπεράσει το Brexit.
"Σε βραχυπρόθεσμο επίπεδο η πόλη του Λονδίνου είναι εξαιρετικά ανθεκτική» είπε στο BBC.
"Είναι ένα πολύ πολύπλοκο δίκτυο αγορών και υπηρεσιών βιομηχανιών, νομικών υπηρεσιών, υπηρεσιών προς τις επιχειρήσεις" είπε και πρόσθεσε ότι "δεν είναι τόσο εύκολο για οποιοδήποτε άλλο μέρος να χαρακτηριστεί ως μια αξιόπιστη εναλλακτική λύση για την πυκνότητα των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών και υπηρεσιών υποστήριξης στο City του Λονδίνου".
Ωστόσο, προέτρεψε τον νέο υπουργό του Κράτους που έχει την ευθύνη των διαπραγματεύσεων για τους όρους εξόδου από την ΕΕ David Davis, να εξασφαλίσει ότι θα συνεχιστεί η πρόσβαση της Βρετανίας στην ενιαία αγορά της ΕΕ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης