Τελευταία Νέα
Διεθνή

Yildirim (Πρωθυπουργός Τουρκίας): Όσο παραμένει ο Assad στην εξουσία, το συριακό ζήτημα δε θα λυθεί

Yildirim (Πρωθυπουργός Τουρκίας): Όσο παραμένει ο Assad στην εξουσία, το συριακό ζήτημα δε θα λυθεί
Ο τούρκος πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι η στάση της χώρας του δεν πρόκειται να αλλάξει όσο παραμένει το ίδιο καθεστώς στη Συρία
Το γεγονός ότι η πολιτική της Τουρκίας απέναντι στο συριακό ζήτημα δεν πρόκειται να αλλάξει όσο παραμένει στην εξουσία ο Bassar al-Assad, εξέφρασε για ακόμα μία φορά ο πρωθυπουργός της χώρας, Binali Yildirim, απαντώντας στη φημολογία ότι η Άγκυρα σκοπεύει να μετριάσει τη στάση της απέναντι στην κυβέρνηση.
Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε ο τούρκος πρωθυπουργός στο δίκτυο BBC, «σίγουρα τα πράγματα πρέπει να αλλάξουν στη Συρία, ωστόσο πρώτα απ’ όλα πρέπει να αλλάξει ο Assad», υπογραμμίζοντας ότι ένα δεν αλλάξει ο ίδιος, δεν πρόκειται να αλλάξει ούτε η στάση της Τουρκίας.
Επιρρίπτοντας ουσιαστικά τις ευθύνες στο σύριο πρόεδρο για την κατάσταση στη χώρα, ο Yildirim δήλωσε ότι ανάμεσα στο δίλημμα Assad ή Ισλαμικό Κράτος, ο ίδιος δεν προτιμάει κανέναν, καθώς αμφότεροι αποτελούν πρόβλημα για τους πολίτες.
Ερωτηθείς για το εάν αποτελεί προτεραιότητα για τον ίδιο ο σύριος πρόεδρος ή το Ισλαμικό Κράτος, ο Yildirim απάντησε χαρακτηριστικά ότι με το να καταστραφεί η τρομοκρατική οργάνωση δε θα λυθεί η κατάσταση στη Συρία.
«Όσο παραμένει ο Assad το πρόβλημα δε θα λυθεί», επανέλαβε ο τούρκος πρωθυπουργός, τονίζοντας ότι ακόμα και αν καταστραφεί το Ισλαμικό Κράτος, θα δημιουργηθεί μία άλλη τρομοκρατική οργάνωση, καθώς κάτι τέτοιο γίνεται εξαιτίας της στάσης που διατηρεί το συριακό καθεστώς.
«Είναι η μέθοδος του συριακού καθεστώτος που δημιούργησε όλο αυτό στη χώρα, οδηγώντας τους ίδιους του τους πολίτες στο θάνατο», κατέληξε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης