Τελευταία Νέα
Διεθνή

Assad: Ο Putin δε μου ζήτησε να παραιτηθώ - Δε θα υπάρξει συμφωνία ΗΠΑ και Ρωσίας για τον συριακό πόλεμο

Assad: Ο Putin δε μου ζήτησε να παραιτηθώ - Δε θα υπάρξει συμφωνία ΗΠΑ και Ρωσίας για τον συριακό πόλεμο
«Η πολιτική της Ρωσίας δε βασίζεται σε συμφωνίες, αλλά σε αξίες»
Το γεγονός ότι ο ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin δεν έχει προσπαθήσει ποτέ να τον πείσει να εγκαταλείψει την εξουσία, εξέφρασε σήμερα (14/7) ο πρόεδρος της Συρίας, Bassar al-Assad, τονίζοντας ότι η πολιτική της Μόσχας δε βασίζεται σε συμφωνίες, αλλά σε αξίες.
Συγκεκριμένα, όπως δήλωσε σε συνέντευξή του στο δίκτυο NBC, «ποτέ δε μου έχουν πει ούτε μία λέξη αναφορικά με αυτό το ζήτημα», ερωτηθείς για το εάν ο ρώσος πρόεδρος, ή ο υπουργός Εξωτερικών, Sergei Lavrov, του έχουν αναφέρει το ενδεχόμενο μίας πολιτικής μετάβασης στη Συρία.
Παράλληλα, ο Assad δήλωσε ότι δε θεωρεί πως ο Putin, με τον αμερικανό υπουργό Εξωτερικών John Kerry, οι οποίοι συναντώνται σήμερα στη Μόσχα, θα καταλήξουν σε κάποια συμφωνία που θα τον αναγκάσουν να παραιτηθεί από την εξουσία.
«Η πολιτική τους, εννοώ η πολιτική της Ρωσίας, δε βασίζεται σε συμφωνίες, αλλά σε αξίες», υπογράμμισε ο Assad.
Οι εν λόγω δηλώσεις έρχονται λίγο πριν τη συνάντηση του Putin με τον Kerry στη Μόσχα, όπου οι δύο άντρες θα συζητήσουν για το ενδεχόμενο μίας κοινής δράσης για την αντιμετώπιση του Ισλαμικού Κράτους, ενώ άγνωστο παραμένει αν θα υπάρξει σύγκληση απόψεων στο θέμα του Assad, με τις δύο πλευρές να παραμένουν σε αντίθετες κατευθύνσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης