Διεθνή

Fitch: Τι αποδεικνύει η κρίση στη Σλοβακία; Η κρίση θα συνεχιστεί...

tags :
Fitch: Τι αποδεικνύει η κρίση στη Σλοβακία; Η κρίση θα συνεχιστεί...
Η απόφαση του κοινοβουλίου της Σλοβακίας να απορρίψει το νομοσχέδιο για την ενίσχυση του ρόλου του Eυρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) φέρνει στο φως τη συνεχιζόμενη πολιτικής αλλά και τεχνικής φύσεως πολυπλοκότητα με την οποία βρίσκονται αντιμέτωποι οι Ευρωπαίοι στο σκέλος της εφαρμογής των απαραίτητων θεσμών και μηχανισμών για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους.
Τα ανωτέρω επισημαίνει σε νέα έκθεσή του ο διεθνής οίκος αξιολόγησης Fitch, επισημαίνοντας παράλληλα ότι η διευρυμένη πολιτική αβεβαιότητα που κυριαρχεί θα τροφοδοτήσει τη διατήρηση της κρίσης χρέους για μια μακρά περίοδο και όχι απλά για μερικούς μήνες.
Ωστόσο, όπως παράλληλα επισημαίνει ο οίκος, η Ευρωζώνη τελικά θα καταλήξει σε συμβιβασμό, γεγονός που θα αποτρέψει τη ζώνη του ευρώ από την κατάρρευση.
Εάν η Σλοβακία απορρίψει την ενίσχυση του EFSF και στη διάρκεια της επαναληπτικής ψηφοφορίας, τότε η ΕΚΤ δεν έχει άλλη επιλογή από το να συνεχίσει να απορροφά τους κινδύνους, τόσο στο μέτωπο του χρέους, όσο και στο μέτωπο των τραπεζών, επισημαίνει ακόμη η Fitch.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης