Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το καθεστώς Erdogan «εξοντώνει 50.000 αντιπάλους» - Διαψεύδεται η ομολογία Ozturk - Ζητούν την έκδοση Gulen

Το καθεστώς Erdogan «εξοντώνει 50.000 αντιπάλους» - Διαψεύδεται η ομολογία Ozturk - Ζητούν την έκδοση Gulen
Επίσημα πλέον οι Τούρκοι ζητούν την έκδοση του Gulen από τις ΗΠΑ....
(upd11)Το στρατιωτικό πραξικόπημα απέτυχε αλλά ένα άλλο πραξικόπημα βρίσκεται σε εξέλιξη υπό τον μανδύα δήθεν της δημοκρατίας, περίπου 50.000 πολίτες, στρατιωτικοί, αστυνομικοί έχουν βρεθεί στο στόχαστρο των εκκαθαρίσεων του καθεστώτος Erdogan ενώ η Τουρκία ζητάει και την έκδοση του Fetullah Gulen από τις ΗΠΑ τον οποίο θεωρεί ως εγκέφαλο του πραξικοπήματος. 
Εν τω μεταξύ σύγχυση επικράτησε σχετικά με την πληροφορία ότι ο Akın Öztürk, πρώην αρχηγός της πολεμικής αεροπορίας της Τουρκίας, ομολόγησε ότι σχεδίασε το πραξικόπημα, η οποία ωστόσο διαψεύστηκε αργότερα από το πρακτορείο «Anatolu», το οποίο ήταν και αυτό που τη μετέδωσε αρχικά. 
Ο πρόεδρος Erdogan ή όπως αποδεικνύεται το καθεστώς Erdogan, προχωράει σε "συστημική εκκαθάριση" που σημαίνει καθαρίζει όλους τους πολιτικούς αντιπάλους ειδικά του κινήματος FETO που συνδέεται με τον Fetullah Gulen τον κληρικό που βρίσκεται στην Πελσυβάνια των ΗΠΑ και κατηγορείται...από το καθεστώς της Τουρκίας ως τρομοκράτης.
Ο Erdogan χρησιμοποίησε ως δώρο Θεού το πραξικόπημα για να καθαρίσει έως τώρα 50.000 πολίτες... με ένα απαράδεκτο πογκρόμ εκδίκησης και εξόντωσης των πολιτικών αντιπάλων του ενώ προειδοποίησε ότι θα επαναφέρει την θανατική ποινή που είχε καταργηθεί από το 2004.
Η θανατική ποινή εάν επανέλθει θα κλείσει τον δρόμο της Τουρκίας στην ΕΕ και θα επιδεινώσει τις σχέσεις με το ΝΑΤΟ.
Συγκεκριμένα συνέλλαβε ή εκδίωξε ή έθεσε προσωρινά εκτός υπηρεσίας
3000 στρατιωτικούς και στρατιώτες οι οποίοι έχουν συλληφθεί εκ των οποίων 120 ανώτατοι αξιωματικοί
2740 δικαστικούς λειτουργούς εκ των οποίων 755 δικαστές και εισαγγελείς έχουν συλληφθεί
8000 αστυνομικούς εκ των οποίων έχουν συλληφθεί 100
1500 εργαζομένους στο υπουργείο Οικονομικών
1557 πανεπιστημιακοί απολύθηκαν
15.200 εκπευδευτικοί των κατώτερων βαθμίδων και εργαζόμενοι στο υπουργείο παιδείας
5.000 απομακρύνθηκαν από το υπουργείο Εσωτερικών
(συμπεριλαμβανομένων 30 κυβερνητών, 52 επιθεωρητών δημόσιας διοίκησης και 16 νομικών συμβούλων)
600 πολίτες έχουν συλληφθεί
492 κληρικοί εκδιώχθηκαν
Επέβαλλε απαγόρευση εξόδου από την χώρα όλων των δημοσίων υπαλλήλων
Ανακλήθηκαν οι άδειες για 3 εκατ δημοσίους υπαλλήλους μέχρι νεωτέρας.
42 ελικόπτερα έχουν εξαφανιστεί από τους πραξικοπηματίες.


Η σκόνη από το στρατιωτικό πραξικόπημα στην Τουρκία αρχίζει να κατακάθεται και ως συνήθως μετά αποκαλύπτεται το μέγεθος της καταστροφής, των προβλημάτων, των παρενεργειών ενώ σκιαγραφούνται οι στόχοι αλλότριοι και εθνικοί, ο δόλος, οι επιδιώξεις…

Τα βασικά ερωτήματα που τίθενται είναι
1)Ποιος ήταν ο στόχος, το κίνητρο των πραξικοπηματιών;
2)Γιατί απέτυχε το πραξικόπημα στην Τουρκία
3)Τι σχεδιάζει ο Erdogan ο οποίος με τον μανδύα της δημοκρατίας λειτουργεί ως «δικτάτορας» σε σχέση με την δημοκρατία της Δύσης.

Στην Τουρκία υπάρχει ένα στυγνό απολυταρχικό καθεστώς που κρύβει το προσωπείο του με τον μανδύα της δημοκρατίας


Έχουν εκφραστεί και διατυπωθεί πολλές απόψεις για τα κίνητρα των πραξικοπηματιών;
Θεωρίες συνωμοσίας, διατρέχουν τον χώρο του τύπου διεθνώς.
Πίσω από το πραξικόπημα κρύβονται οι αμερικανοί οι οποίοι κάλυψαν το επιτελείο της αεροπορικής βάσης στο Ιντσιρλίκ της Τουρκίας το οποίο εμπλέκεται στο πραξικόπημα.
Όχι ο αμερικανικός δάκτυλος δεν επιβεβαιώνεται, οι αμερικανοί έμαθαν με πολύ μεγάλη καθυστέρηση το πραξικόπημα στην Τουρκία αν και οι αναφορές του υπουργού εξωτερικών των ΗΠΑ ότι δεν είχαν προβλέψει το πραξικόπημα….εγείρει ερωτηματικά.
Αυτό που προκύπτει από πολλούς κύκλους στην Τουρκία κυρίως είναι ότι το πραξικόπημα είχε διττό στόχο.
Η θεωρία αυτή φαίνεται ότι αντικατοπτρίζει περισσότερο την πραγματικότητα.
1)Μερίδα του στρατού που ίσως υπερβαίνει τα 18.000 μέλη σε σύνολο 330 χιλιάδων που αριθμεί ο τουρκικός στρατός δηλαδή το 5% του στρατού θεώρησε ότι ο Erdogan μέσω της συνταγματικής αναθεώρησης,  ισχυροποιείται και καθίσταται επικίνδυνος για την Τουρκική Δημοκρατία.
Ο στρατός εμπλέκεται σε πλειάδα πραξικοπημάτων στην Τουρκία αλλά ο στρατός θεωρείται ο θεματοφύλακας του κοσμικού χαρακτήρα της Τουρκίας κατά της ακραίας ισλαμοποίησης.
Στην Τουρκία ο στρατός έχει πιο προοδευτική προσέγγιση από ότι ο Erdogan o τούρκος πρόεδρος.
Όταν διαπίστωσε ο στρατός ότι ο Erdogan είναι έτοιμος να αλλάξει το σύνταγμα και να διαμορφώσει μια προσωποπαγή δημοκρατία όπου ο απόλυτος άρχων θα είναι ΜΟΝΟ αυτός αντέδρασαν και σχεδίασαν το πραξικόπημα.
2)Υπάρχει όμως και ένας δεύτερος λόγος που σχετίζεται με τον πρώτο.
Έως τα τέλη Αυγούστου του 2016 στην Τουρκία σχεδιαζόταν μια εκτεταμένη αναδιάρθρωση του στρατού με στόχο ο Erdogan να εκδιώξει ή να αποστρατεύσει όλους τους «μη φιλικά προσκείμενους».
Πολλοί ανώτεροι αξιωματικοί γνώριζαν τα σχέδια αυτά και έπρεπε να δράσουν γιατί η υποχρεωτική αποστράτευση πολλών αξιωματικών συνδέεται με τον πρώτο λόγο δηλαδή της αντίδρασης των στρατιωτικών στην πολιτική ισχυροποίηση Erdogan.

Οι πραξικοπηματίες θεωρούνται προδότες, συνωμότες και δολοφόνοι της Τουρκίας αλλά δεν φαίνεται αυτό να είναι η μόνη αλήθεια.
Όμως είναι γεγονός ότι το πραξικόπημα αφήνει σοβαρές πληγές στην «ανελεύθερη τουρκική δημοκρατία» καθώς 302 (περίπου 111 στρατιωτικοί και στρατιώτες) σκοτώθηκαν εκ των οποίων 165 ήταν με τον Erdogan.
Περίπου 1440 στρατιώτες, στρατιωτικοί και πολίτες τραυματίζονται.

Κατά ένα προκλητικό τρόπο το Anadolu περιλαμβάνει στους νεκρούς μόνο τους καθεστωτικούς και όχι τους νεκρούς που στήριξαν το πραξικόπημα
208 people martyred during coup attempt: Turkish PM

Το πραξικόπημα απέτυχε και η αντίδραση του καθεστώτος Erdogan που χρησιμοποιεί τον τουρκικό λαό ήταν σκληρή και αυταρχική στα όρια του πραξικοπήματος.
Μέχρι τώρα έχουν συλληφθεί 6000 στρατιωτικοί και δικαστικοί, ο Erdogan με το πρόσχημα του πραξικοπήματος πραγματοποίησε ένα άνευ προηγουμένου πογκρόμ ιστορικών διαστάσεων ενώ τέθηκαν σε διαθεσιμότητα 8000 αστυνομικοί, περίπου 5.000 από το υπουργείο εσωτερικών και 1500 υπάλληλοι του υπουργείου Οικονομικών της χώρας....συνολικά 20.000 τούρκοι εκδιώκονται ή συλλαμβάνονται από το καθεστώς Erdogan.  
Το πραξικόπημα είναι απόλυτο κίνητρο να καθαρίσει όλους τους αντιπάλους του ο Erdogan με τον μανδύα της δημοκρατίας.
Μάλιστα εξετάζεται ακόμη και το ενδεχόμενο επαναφοράς της θανατικής ποινής, με τη Γερμανία πάντως να προειδοποιεί ότι μια τέτοια εξέλιξη θα σημάνει το τέλος των διαπραγματεύσεων για την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας στην Ε.Ε. 
 
Το πραξικόπημα δεν ήταν κακώς σχεδιασμένο.
Απέτυχε για συγκεκριμένους λόγους και υπήρχε μεγάλη συμμετοχή του στρατεύματος.
Μάλιστα στους πραξικοπηματίες συμμετείχε και ο συνταγματάρχης Yazici, που είχε μεγάλη και άμεση πρόσβαση στον Erdogan.
Ο Erdogan στην προσπάθεια του για άμεση και γενική εκκαθάριση στο στράτευμα έδωσε εντολή να συλλάβουν 29 στρατηγούς και πάνω από 20 συνταγματάρχες περιλαμβάνονται μεταξύ των 14.000 που συνελήφθησαν, ενώ άλλοι 3.000 παραμένουν ασύλληπτοι, σύμφωνα με Τούρκους αξιωματούχους.
Όπως διαπιστώνεται ο φερόμενος ως επικεφαλής του πραξικοπήματος πρώην αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας A. Ozturk, δεν θα χρεωθεί….μόνος του την προδοσία.
Ο Erdogan ωστόσο καπηλευόμενος το πραξικόπημα επιχειρεί μια γενική εκκαθάριση μια «συστημική εκκαθάριση» ώστε να εξοντώσει όσους θα μπορούσαν να μπουν εμπόδιο στα αυταρχικά του σχέδια.
Πως μέσα σε 5-10 ώρες συλλαμβάνονται 3000 στρατιωτικοί και στρατιώτες και πως μέσα σε 5-10 ώρες να χτυπήσει 2740 δικαστικούς λειτουργούς και πως τίθενται σε διαθεσιμότητα σε 48 ώρες 8000 αστυνομικοί και 1500 εργαζόμενοι στο υπουργείο Οικονομικών;
Πως μπορεί να ελεγχθούν και να εξακριβωθεί η σχέση τους με το πραξικόπημα 2740 εισαγγελέων και δικαστικών;
Είναι προφανές ότι την αντιδημοκρατική συστημική κάθαρση ο Erdogan την σχεδίαζε εδώ και πολύ καιρό και με πρόσχημα το πραξικόπημα ουσιαστικά ενεργοποιεί το μηχανισμό εξόντωσης των αντιπάλων του.
Πρόκειται για μια θλιβερή εξέλιξη στην Τουρκία.

Ο Akın Öztürk από αριστερά ο πρώην αρχηγός της Πολεμικής Αεροπορίας της Τουρκίας τελικώς δεν ομολόγησε όπως αρχικά μετέδωσαν τα τουρκικά μέσα 
Five of the suspected coup members who were parade on camera at a police station in Ankara after being rounded up 

Το καθεστώς της Τουρκίας εξευτελίζει τους κρατούμενοους πραξικοπηματίες
İşte alçak FETÖ’cüler

Το καταδικαστέο πραξικόπημα, αντιμετωπίζεται με άλλο πραξικόπημα χωρίς τανκς και επιθετικά ελικόπτερα Απάτσι αλλά μέσω ενός σχεδίου εξόντωσης…
Το σχέδιο εξόντωσης όμως δεν περιορίζεται στους στρατιωτικούς φθάνει έως το δίκτυο – οργάνωση FETO που έχει δημιουργηθεί από τον κληρικό και ιδεολογικό αντίπαλο του Erdogan Fetullah Gulen.
Ο Gulen ζει στην Πενσυλβάνια των ΗΠΑ θεωρείται κληρικός ήπιων απόψεων, πιστεύει στην δημοκρατία και στην ελευθερία των μειονοτήτων ενώ εκτιμάται ότι το 10% του πληθυσμού της Τουρκίας δηλαδή περίπου 7,8 εκατ πολίτες ασπάζονται τις απόψεις του Gulen.
Μάλιστα οι Τούρκοι κατηγόρησαν τους αμερικανούς ότι υποθάλπουν τον τρομοκράτη Gulen και ότι σχετίζονται με το πραξικόπημα.
Οι αμερικανοί διέψευσαν αυτές τις εικασίες και τόνισαν ότι η Τουρκία πρέπει να αποδείξει ότι ο Gulen οργάνωσε το πραξικόπημα.
O Gulen πάντως θεωρεί ότι ο Erdogan κατασκεύασε το πραξικόπημα, χαρακτηρίζει τον Erdogan ως τον Hitler της Τουρκίας και τονίζει ότι αν ζητηθεί η έκδοση του στην Τουρκία θα πάει.  
Η επίσημη θέση του τουρκικού κράτους, σε κάθε δήλωση στον τύπο….ο στόχος είναι οι FETO και ο Gulen ξαφνικά η Τουρκία ξεκίνησε κυνήγι μαγισσών και σε 48 ώρες ξέρει τα πάντα βρήκε τα πάντα και τα αποκαλύπτει.
Αφού είναι τόσο οργανωμένοι γιατί δεν απέτρεψαν το πραξικόπημα;
Ο Erdogan αποκαλύπτει με ένα ιδιαίτερο τρόπο το σχέδιο του ότι δήλωσε ότι το πραξικόπημα «είναι δώρο από τον Θεό για να καθαρίσουμε τον στρατό»

Ο Fetullah Gulen


Το χρονικό

Ένας εκ των βασικών πρωτεργατών του πραξικοπήματος στην Τουρκία ήταν ο στρατηγικός Akın Öztürk επρόκειτο να συνταξιοδοτηθεί κατά τα προσεχή 30 Αυγούστου του 2016 και είχε πολλές περγαμηνές στο στράτευμα.

Akin Öztürk ο πρώην αρχηγός της Πολεμικής Αεροπορίας της Τουρκίας από αριστερά στην φωτογραφία θεωρείται ο εγκέφαλος του πραξικοπήματος και φέρει τραύματα προφανώς χτυπήθηκε κατά την σύλληψη του. 




Ωστόσο στην πορεία συνελήφθησαν άλλοι 29 στρατηγοί και δεκάδες βαθμοφόροι του στρατού.
Το βράδυ της Παρασκευής 15 Ιουλίου του 2016,οι διοικητές όλων των δυνάμεων κρούσης ειδικά της Πολεμικής Αεροπορίας και των πυραύλων Άμυνας βρέθηκαν στην  Κωνσταντινούπολη στον γάμο της κόρης του Αντιστράτηγου I. Şanver.
Ο Akin Ozturk, στις 22:00 της Παρασκευής 15 Ιουλίου του 2016 ενεργοποίησε το πραξικόπημα ενώ όπως τονίστηκε ομολόγησε ότι ενορχήστρωσε το πραξικόπημα.
Είχε προηγηθεί εντολή να πάρουν άδεια οι αξιωματικοί της 141 μοίρας της Πολεμικής Αεροπορίας.
Οι εντολές δόθηκαν στο Ιντσιρλίκ από εκεί θα ξεκινούσε ο αεροπορικός έλεγχος της Τουρκίας από τους πραξικοπηματίες.
Σηκώθηκαν F-16 από την Αεροπορική Βάση Ιντσιρλίκ και ανατέθηκε σε δύο αεροσκαφών μεταφοράς καυσίμων να παραμείνουν στον αέρα, ώστε τα F16 να ίπτανται ώρες πάνω από τον ουρανό της Άγκυρας και Κωνσταντινούπολης.
Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά η κόρη του Αντιστράτηγου Ι. Şanver καταφθάνει με ένα Sikorsky S-70.
Το σχέδιο ήταν όλοι οι στρατηγικοί που βρέθηκαν στον γάμο να συλλαμβάνονταν.
Όπως αποδείχθηκε στο πραξικόπημα συμμετείχε η Πολεμική Αεροπορία του Ιντσιρλίκ και η μονάδα 10 tanker στα Άδανα.
Ενεργοποιήθηκε η ασπίδα Sikorsky S-70, καθώς και τα ελικόπτερα AH-1 Cobra που χτύπησαν προεπιλεγμένους στόχους.
Ο στρατός που δεν συμμετείχε στο πραξικόπημα έστειλε ένα S-70 ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας, για να διερευνήσει αλλά χτυπήθηκε από ένα F-16 των πραξικοπηματιών.
Οι πραξικοπηματίες κατέφεραν να ελέγξουν μονάδες που διέθεταν τανκς καθώς και δυνάμεις αεροπορίας ειδικά πιλότους ελικοπτέρων Απάτσι καθώς και F16.  
Εικάζεται ότι πάνω από 60000 στρατιωτικοί συμμετείχαν στο πραξικόπημα και συνελήφθησαν περίπου 3000...
Έχοντας τανκς και αεροπορία άμεσα κατέλαβαν την Άγκυρα την πρωτεύουσα της Τουρκίας και την Κωνσταντινούπολη ενώ περικύκλωσαν και το Κοινοβούλιο.
Ο Erdogan βρισκόταν στην Αλικαρνασσό για διακοπές.
Οι μυστικές υπηρεσίες MIT της Τουρκίας είχαν ενδείξεις ότι υπάρχει κινητικότητα στο στράτευμα αλλά όχι αποδείξεις.
 Όταν πληροφορήθηκε από το στράτευμα ότι ομάδα στρατιωτικών έχουν προχωρήσει σε πραξικόπημα ο Edogan αμέσως κάλεσε σύσκεψη για να αποτιμήσει την κατάσταση.
Οι πραξικοπηματίες πληροφορήθηκαν το σημείο όπου βρίσκονταν και βομβάρδισαν το κτήριο αλλά ο Erdogan είχε αποχωρήσει 30 λεπτά νωρίτερα.
Αμέσως επιβιβάστηκε όχι στο προεδρικό αεροπλάνο αλλά σε άλλο συνοδευτικό και ξεκίνησε για την Κωνσταντινούπολη.
Δύο F16 των πραξικοπηματιών παρενόχλησαν τον προεδρικό αεροπλάνο αλλά δεν το χτύπησαν.
Οι πραξικοπηματίες είχαν παρατάξει στρατό σε διάφορα σημεία της Άγκυρας και της Κωνσταντινούπολης.
Μετά την αποτυχημένη απόπειρα εναντίων του ο Erdogan μέσω της χρήσης ενός κινητού τηλεφώνου I phone  έδωσε διάγγελμα σε απευθείας μετάδοση από το CNN Turk ζητώντας από τους πολίτες να βγουν στους δρόμους και να προστατέψουν την τουρκική δημοκρατία από το πραξικόπημα.
Το διάγγελμα αυτό απέδωσε.
Οι πολίτες άρχισαν να συρρέουν κατά χιλιάδες στους δρόμους, αιφνιδιάζοντας τους στρατιώτες.
Οι πραξικοπηματίες βλέποντας ότι η κοινωνία δεν τους στηρίζει προχώρησαν σε σκληρά αντίποινα.
Βομβάρδισαν αλλεπάλληλες φορές το κοινοβούλιο στο οποίο υπήρχαν και 13 νεκροί.
Μάλιστα ένοπλοι εισέβαλλαν στο κοινοβούλιο της Τουρκίας ανοίγοντας πυρ και σκορπώντας τον θάνατο ενώ ισοπέδωσαν το αστυνομικό Μέγαρο.
Ταυτόχρονα πολλές εκρήξεις άρχισαν να προκαλούν χάος στις πόλεις της Τουρκίας αλλά οι πολίτες τάχθηκαν υπέρ του Erdogan όπως και όλα τα κόμματα τα οποία καταδίκασαν το πραξικόπημα.
Οι πραξικοπηματίες βλέποντας ότι ο Erdogan επανέρχεται και ο λαός είχε βγει στους δρόμους, αποφάσισαν να καταλάβουν όλα τα μέσα ενημέρωσης τηλεοπτικά δίκτυα και εφημερίδες.
Μάλιστα το CNN Turk καταλήφθηκε από ελικόπτερο και στρατιώτες που εισέβαλλαν στα στούντιο και διέκοψαν την ροή του προγράμματος.
Τι συνέβη;
Οι πολίτες εισέβαλλαν στα τηλεοπτικά μέσα ενημέρωσης και αιχμαλώτισαν τους πραξικοπηματίες μαζί με την αστυνομία.
Οι πραξικοπηματίες όπως αποδείχθηκε δεν είχαν την στήριξη της όλης της ηγεσίας του στρατεύματος συνολικά ενώ η αστυνομία αποδείχθηκε ότι ήταν καθαρά με το μέρος του Erdogan.
Ο Erdogan κατάφερε σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα να ελέγξει επικοινωνιακά την κρίση καθώς οι πραξικοπηματίες απομονώθηκαν ενώ οι πολίτες είχαν ήδη κατακλύσει δρόμους και πλατείες.
Ποια ήταν τα λάθη των πραξικοπηματιών;
1)Απέτυχαν τις πρώτες 2 κρίσιμες ώρες να συλλάβουν ή σκοτώσουν τον Erdogan
2)Δεν είχαν την στήριξη όλων των διοικητικών στελεχών του στρατού.
3)Η αστυνομία που την ελέγχει ο Erdogan τάχθηκε κατά των πραξικοπηματιών.
4)Οι πραξικοπηματίες μπορεί να σκότωσαν αλλά δεν ήταν αποφασισμένοι στο ….όλα για όλα…
5)Ενώ αρχικά αιφνιδίασαν τους πάντες στην πορεία έχασαν τον έλεγχο των κινήσεων και ακολουθούσαν επικοινωνιακά τον Erdogan.
Ποια ήταν το πλεονέκτημα του Erdogan;
1)Η λύση της επικοινωνίας με το κινητό απέδωσε 100%.
Δραματοποίησε τις συνθήκες, ο πρόεδρος της Τουρκίας προσπαθεί μέσω κινητού σε διάγγελμα να ξεσηκώσει τους πολίτες να βγουν στους δρόμους.
Δεν είναι τυχαίο ότι ακόμη και μετά τις απανωτές εμφανίσεις Erdogan και τα διαγγέλματα ζητούσε οι πολίτες να παραμείνουν στους δρόμους φοβούμενος μήπως οι πραξικοπηματίες αντιδράσουν με σκληρότερο τρόπο.

Ο επίλογος της απόπειρας πραξικοπήματος που απέτυχε….

Οι πρωτεργάτες του πραξικοπήματος συνελήφθησαν.
Άρχισαν να παραδίδονται ή να συλλαμβάνονται αξιωματικοί του στρατού και στρατιώτες οι οποίοι δεν άνοιξαν πυρ υπέρ των αμάχων πολιτών.
Ο Erdogan βγήκε ισχυροποιημένος ωστόσο η επόμενη μέρα για την Τουρκία θα είναι θολή.
Μπορεί ο Erdogan να δηλώνει ότι θα κάνει την Τουρκία μεγαλύτερη αλλά το πραξικόπημα ήταν ένα μήνυμα για την αυταρχική του εξουσία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης