Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο Erdogan απέφυγε το θάνατο για λίγα λεπτά – Δύο F-16 παρενόχλησαν το αεροσκάφος του αλλά δεν άνοιξαν πυρ

tags :
Ο Erdogan απέφυγε το θάνατο για λίγα λεπτά – Δύο F-16 παρενόχλησαν το αεροσκάφος του αλλά δεν άνοιξαν πυρ
Μυστήριο παραμένει γιατί δεν άνοιξαν πυρ…
Την είδηση ότι το αεροσκάφος που μετέφερε τον Rejep Tayip Erdogan στην Κωνσταντινούπολη παρενοχλήθηκε από δύο μαχητικά αεροσκάφη F16 που έλεγχαν οι πραξικοπηματίες μεταδίδει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, τα δύο F-16 πλησίασαν και «παρενόχλησαν» το προεδρικό αεροσκάφος την ώρα που ο Erdogan επέστρεφε στην Κωνσταντινούπολη από τη Μαρμαρίδα και ενώ το πραξικόπημα ήταν σε πλήρη εξέλιξη.
Μάλιστα, τα δύο μαχητικά είχαν απενεργοποιήσει τα ραντάρ του αεροσκάφους, το οποίο συνόδευαν άλλα δύο F-16 προστάτευαν τον Τούρκο πρόεδρο.
«Τουλάχιστον δύο F-16 παρενόχλησαν το αεροπλάνο του Erdogan ενώ βρισκόταν στον αέρα με προορισμό την Κωνσταντινούπολη.
Κλείδωσαν τα ραντάρ τους στο αεροπλάνο, ενώ άλλα δύο F16 προστάτευαν τον Τούρκο πρόεδρο.
Γιατί δεν πυροβόλησαν, είναι ένα μυστήριο» υπογράμμισε πρώην στρατιωτικός αξιωματούχος με γνώση των γεγονότων στο Reuters.
Ανώτερος αξιωματούχος της Τουρκίας επιβεβαίωσε στο Reuters το συμβάν, ενώ άλλος αξιωματούχος ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «το αεροσκάφος του Ερντογάν έμπλεξε σε μπελάδες ενώ βρισκόταν στον αέρα».
«Απέφυγε το θάνατο για λίγα μόλις λεπτά» είπε ένας Τούρκος αξιωματούχος.
Σημειώνεται πως το CNN Turk μετέδωσε ότι περίπου 25 στρατιώτες έφθασαν με ελικόπτερο στο ξενοδοχείο στην Μαρμαρίδα και κατέβηκαν με σχοινιά και πυροβολώντας, σε μια προφανή προσπάθεια να συλλάβουν τον Erdogan.
Μάλιστα, οι πραξικοπηματίες γνωρίζοντας ότι ο Erdogan παραθέριζε στη Μαρμαρίδα βομβάρδισαν το ξενοδοχείο στο οποίο διέμενε όμως ο Τούρκος πρόεδρος είχε προλάβει να φύγει με το προεδρικό αεροσκάφος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης