Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Ρωσία παρέδωσε στο Ιράν τα πρώτα τμήματα του πυραυλικού συστήματος S-300

Η Ρωσία παρέδωσε στο Ιράν τα πρώτα τμήματα του πυραυλικού συστήματος S-300
Η Ρωσία ακύρωσε το συμβόλαιο παράδοσης των S-300 στο Ιράν το 2010, υπό την πίεση της Δύσης, ωστόσο τον Απρίλιο του 2015 ο Vladimir Putin ήρε την απόφαση αυτή.
Η Ρωσία παρέδωσε μέρος του αμυντικού πυραυλικού συστήματος εδάφους-αέρος S-300 στο Ιράν, όπως μεταδίδει το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Tasnim, σύμφωνα με το οποίο η παράδοση όλων των τμημάτων του συστήματος θα ολοκληρωθεί πριν το τέλος του 2016.
"Η πρώτη αποστολή του πυραυλικού συστήματος S-300 έφθασε πρόσφατα στο Ιράν, κάτι που δείχνει την αποφασιστικότητα του Ιράν να εξοπλίσει την αεράμυνα της με αυτό το σύστημα" αναφέρει χαρακτηριστικά το Tasnim, το οποίο ελέγχεται από τους Φρουρούς της Επανάστασης.
Η συμφωνία της Ρωσίας να προμηθεύσει στο Ιράν το πυραυλικό σύστημα S-300 έχει προκαλέσει ανησυχία στο Ισραήλ, το οποίο η Τεχεράνης έχει δηλώσει, ότι σκοπεύει να καταστρέψει.
Η Ρωσία ακύρωσε το συμβόλαιο παράδοσης των S-300 στο Ιράν το 2010, υπό την πίεση της Δύσης.
Ωστόσο, τον Απρίλιο του 2015 ο Πρόεδρος της Ρωσίας Vladimir Putin ήρε την απόφαση αυτή, μετά από μια προσωρινή συμφωνία για τα πυρηνικά του Ιράν, που άνοιξε το δρόμο για την πλήρη πυρηνική συμφωνία του Ιουλίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης