Τελευταία Νέα
Διεθνή

Την κατασκευή νέου θαλάσσιου συγκροτήματος ανακοίνωσε η Σ. Αραβία - Στόχος η εξυπηρέτηση των εξαγωγών πετρελαίου

Την κατασκευή νέου θαλάσσιου συγκροτήματος ανακοίνωσε η Σ. Αραβία - Στόχος η εξυπηρέτηση των εξαγωγών πετρελαίου
Στόχος του εν λόγω έργου θα είναι να δέχεται περισσότερα δεξαμενόπλοια ώστε να καλύπτεται η παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου
Στην κατασκευή ενός νέου θαλάσσιου συγκροτήματος στην ανατολική ακτής της χώρας αναμένεται να προχωρήσει η Σαουδική Αραβία, όπως δήλωσε την Κυριακή (17/7) ο υπουργός Ενέργειας Khalid Al-Falih, εξυπηρετώντας με αυτό τον τρόπο τις αμείωτες εξαγωγές πετρελαίου.
Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε ο Al-Falih σε συνέντευξη τύπου, στόχος του εν λόγω συγκροτήματος θα είναι να δέχεται περισσότερα δεξαμενόπλοια ώστε να καλύπτεται η παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου, η οποία θα ανταποκρίνεται πλήρως στην υπερπροσφορά «μαύρου χρυσού» από πλευράς Ριάντ.
Υπενθυμίζουμε ότι παρά το γεγονός πως οι χώρες - μέλη του ΟΠΕΚ είχαν συμφωνήσει σε ένα από κοινού «πάγωμα» στην παραγωγή πετρελαίου, προκειμένου να σταθεροποιηθούν οι τιμές του, κάτι τέτοιο στην πράξη φαίνεται να μην υλοποιείται, καθώς η παραγωγή πετρελαίου στη Σαουδική Αραβία φτάνει σε επίπεδα ρεκόρ.
Ωστόσο, αξίζει να σημειώσουμε ότι παρά το νέο σημαντικό έργο που ανακοίνωσε το Ριάντ, υπάρχει ήδη η διάθεση επενδύσεων πολλών εκατομμυρίων δολαρίων σε εναλλακτικές πηγές ενέργειας μέσα στην επόμενη πενταετία, δείγμα της αναγνώρισης του αραβικού βασιλείου ότι η εποχή της απόλυτης εξάρτησης από το πετρέλαιο ενδεχομένως να οδεύει προς το τέλος της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης