Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι ΗΠΑ καλούν την Τουρκία να επιδείξει αυτοσυγκράτηση και σεβασμό των κανόνων δικαίου

Οι ΗΠΑ καλούν την Τουρκία να επιδείξει αυτοσυγκράτηση και σεβασμό των κανόνων δικαίου
«Να μην το… παρακάνει», καλούν την Τουρκία οι ΗΠΑ
Οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής κάλεσαν σήμερα, Τρίτη 18 Ιουλίου, την Τουρκία να επιδείξει αυτοσυγκράτηση, να σεβαστεί τους κανόνες δικαίου και να μην… «το παρακάνει», στην προσπάθειά της να βρει ποιος βρίσκεται πίσω από την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος.
«Αυτό που οι αμερικανοί αξιωματούχοι θα κάνουν σαφές στους τούρκους ομολόγους τους είναι πως είναι σημαντικό γι' αυτούς να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση, να σεβαστούν και να τηρήσουν τις νόμιμες διαδικασίες και να προστατέψουν τις ελευθερίες που προβλέπονται από το τουρκικό Σύνταγμα», δήλωσε εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.
Ο εκπρόσωπος τόνισε πως δεν είναι έτοιμος «να κρίνει» συγκεκριμένες ενέργειες του Τούρκου προέδρου Erdogan μετά την απόπειρα του πραξικοπήματος, κατέστησε, ωστόσο, σαφές πως «οι ΗΠΑ στηρίζουν σθεναρά την δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση της Τουρκίας και τους δημοκρατικούς θεσμούς της χώρας αυτής».
Πρόσθεσε, δε, πως η Ουάσιγκτον προσέφερε να βοηθήσει την Τουρκία στη διεξαγωγή οποιασδήποτε έρευνας για την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης