Τελευταία Νέα
Διεθνή

Β Κορέα: Νέα εκτόξευση τριών βαλλιστικών πυραύλων καταγγέλλει η Σεούλ

Β Κορέα: Νέα εκτόξευση τριών βαλλιστικών πυραύλων καταγγέλλει η Σεούλ
Το φάσμα των πυραύλων είναι να ικανό να χτυπήσει οπουδήποτε εντός της Νότιας Κορέας, σύμφωνα με το στρατό της χώρας
Στην εκτόξευση ακόμα τριών βαλλιστικών πυραύλων προχώρησε σήμερα (19/7) η Βόρεια Κορέα, σύμφωνα με καταγγελίες της Σεούλ, αψηφώντας τις αντιδράσεις της διεθνούς κοινότητας και απαντώντας ουσιαστικά στην εγκατάσταση του αντιπυραυλικού συστήματος στο νότια πλευρά της κορεάτικης χερσονήσου από τις ΗΠΑ.
Οι εν λόγω δοκιμαστικές εκτοξεύσεις καταδικάστηκαν άμεσα από τις ΗΠΑ και την Ιαπωνία, οι οποίες έχουν δηλώσει επανειλημμένα ότι θα πραγματοποιήσουν μία συντονισμένη απάντηση απέναντι στις πρακτικές της Πιονγιάνγκ.
Αναλυτικότερα, οι δύο εκ των τριών πυραύλων διένυσαν απόσταση περίπου 500-600 χλμ, μέχρι τη θάλασσα της Ιαπωνίας, με τον τρίτο πύραυλο να εκτοξεύεται μία ώρα αργότερα, χωρίς η ακριβή κατεύθυνσή του να έχει γίνει ακόμα γνωστή.
Όπως ανέφεραν οι στρατιωτικές δυνάμεις της Νότιας Κορέας, το φάσμα των τριών πυραύλων είναι ικανό να χτυπήσει οπουδήποτε εντός της χώρας τους, τονίζοντας παράλληλα ότι οι εν λόγω δοκιμές ανταποκρίνονται στις πρόσφατες δηλώσεις της Πιονγιάνκ περί «έμπρακτης αντίδρασης» απέναντι στις εχθρικά διακείμενες χώρες.
Να σημειώσουμε ότι η ανακοίνωση εγκατάστασης του αντιπυραυλικού συστήματος από πλευράς Σεούλ και Ουάσινγκτον έχει προκαλέσει την έντονη αντίδραση της Βόρειας Κορέας, η οποία έχει πραγματοποιήσει πολυάριθμες πυραυλικές δοκιμές ως αποτέλεσμα της ασφυκτικής πίεσης που δέχεται από τις γειτονικές της χώρες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης